Wat is de verkeersvoorspelling in een groenere toekomst?

 Wat is de verkeersvoorspelling in een groenere toekomst?

Hoe zou een ecologische ommezwaai de spitsuren veranderen? Welke verkeersvoorspellingen zouden we krijgen? Ontdek een nieuwe toekomst bij IntoLaw.

  • Welke ecologische alternatieven kunnen een impact hebben?
  • Hoe evolueerde het verkeer de laatste jaren?
  • Wat wil dat zeggen voor de toekomst?

Vandaag worden de verkeersvoorspellingen steeds onaangenamer en het verkeersnieuws steeds langer. Nochtans is er qua ecologisch rijden al lang een kentering aan de gang. Welke alternatieven zouden de verkeersvoorspelling optimistischer kunnen maken? Hoe kunnen we zowel de spits als de impact op het milieu verlichten?

Welke ecologische alternatieven kunnen een impact hebben?

Een van de eerste mogelijkheden die u waarschijnlijk te binnen schiet, is de toenemende populariteit van de elektrische wagen. Ze verbruiken minder, creëren geen uitstoot en verbruiken schone energie. Een fantastische optie, maar niet voor iedereen even betaalbaar. Als tweede optie kijken we daarom naar de fiets, elektrisch of traditioneel. Ze zijn voor iedereen even geschikt, betaalbaar en hebben bovendien een even positief effect op uw gezondheid als op het milieu.

Maar wat als ik heel ver weg werk? Dan kan openbaar vervoer soelaas bieden. Meer en meer werkgevers kiezen namelijk voor mobiliteitsbudget in plaats van een bedrijfswagen dankzij meer ecologische wetgevingen.

Hoe evolueerde het verkeer de laatste jaren?

De laatste jaren breken we telkens ons eigen record voor uren gespendeerd in de file. Vooral de wegen naar Antwerpen en Brussel hebben zwaar te lijden onder de zware verkeersdruk tijdens de spitsuren. Volgens Hajo Beeckman, VRT-verkeersanker, ligt dat aan een combinatie van factoren. De wegen werden aangelegd op momenten waarin er veel minder verkeer was dan nu. Economische en bevolkingsgroei zorgen voor structurele problemen omdat ze ten tijde van aanleg niet voorzien waren.

Vrijetijdsverkeer en deeltijdse tewerkstellingen maken de wegen dan weer drukker buiten het spitsuur. Tot slot zorgen ecologische maatregelen in steden ervoor dat pendelaars naar de ring wordt geduwd door doorgaand verkeer in de stad te bemoeilijken.

Wat wil dat zeggen voor de toekomst?

Het huidige fileprobleem heeft dringend oplossingen nodig. Niet enkel het milieu lijdt er zwaar onder, ook wijzelf zijn slachtoffer. Onze dagen worden veel langer, stressniveaus gaan omhoog, we hebben veel kosten door hoger verbruik, en nog veel meer. Verkeersvoorspellingen zullen waarschijnlijk enkel optimistischer worden als we zelf een steentje bijdragen.

Daarvoor kan u niet enkel kiezen voor openbaar vervoer, een elektrische wagen of de fiets. Ook wanneer u niet anders kan dan de files te trotseren, kan u een handje helpen. Wist u dat 70% van de pendelaars alleen in de wagen zit? Handige apps zoals Commuty helpen het probleem verminderen door reizigers aan elkaar te koppelen om te carpoolen. Pikt u iemand op? Dat is al een auto minder!

Waar kan ik de wetgeving rond ecologisch verkeer beter begrijpen? Hoe kies ik het beste alternatief voor mijn noden? Bekijk onze wekelijkse nieuwberichten of vraag advies aan de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u