Wat is de verkeersvoorspelling in een groenere toekomst?

 Wat is de verkeersvoorspelling in een groenere toekomst?

Hoe zou een ecologische ommezwaai de spitsuren veranderen? Welke verkeersvoorspellingen zouden we krijgen? Ontdek een nieuwe toekomst bij IntoLaw.

  • Welke ecologische alternatieven kunnen een impact hebben?
  • Hoe evolueerde het verkeer de laatste jaren?
  • Wat wil dat zeggen voor de toekomst?

Vandaag worden de verkeersvoorspellingen steeds onaangenamer en het verkeersnieuws steeds langer. Nochtans is er qua ecologisch rijden al lang een kentering aan de gang. Welke alternatieven zouden de verkeersvoorspelling optimistischer kunnen maken? Hoe kunnen we zowel de spits als de impact op het milieu verlichten?

Welke ecologische alternatieven kunnen een impact hebben?

Een van de eerste mogelijkheden die u waarschijnlijk te binnen schiet, is de toenemende populariteit van de elektrische wagen. Ze verbruiken minder, creëren geen uitstoot en verbruiken schone energie. Een fantastische optie, maar niet voor iedereen even betaalbaar. Als tweede optie kijken we daarom naar de fiets, elektrisch of traditioneel. Ze zijn voor iedereen even geschikt, betaalbaar en hebben bovendien een even positief effect op uw gezondheid als op het milieu.

Maar wat als ik heel ver weg werk? Dan kan openbaar vervoer soelaas bieden. Meer en meer werkgevers kiezen namelijk voor mobiliteitsbudget in plaats van een bedrijfswagen dankzij meer ecologische wetgevingen.

Hoe evolueerde het verkeer de laatste jaren?

De laatste jaren breken we telkens ons eigen record voor uren gespendeerd in de file. Vooral de wegen naar Antwerpen en Brussel hebben zwaar te lijden onder de zware verkeersdruk tijdens de spitsuren. Volgens Hajo Beeckman, VRT-verkeersanker, ligt dat aan een combinatie van factoren. De wegen werden aangelegd op momenten waarin er veel minder verkeer was dan nu. Economische en bevolkingsgroei zorgen voor structurele problemen omdat ze ten tijde van aanleg niet voorzien waren.

Vrijetijdsverkeer en deeltijdse tewerkstellingen maken de wegen dan weer drukker buiten het spitsuur. Tot slot zorgen ecologische maatregelen in steden ervoor dat pendelaars naar de ring wordt geduwd door doorgaand verkeer in de stad te bemoeilijken.

Wat wil dat zeggen voor de toekomst?

Het huidige fileprobleem heeft dringend oplossingen nodig. Niet enkel het milieu lijdt er zwaar onder, ook wijzelf zijn slachtoffer. Onze dagen worden veel langer, stressniveaus gaan omhoog, we hebben veel kosten door hoger verbruik, en nog veel meer. Verkeersvoorspellingen zullen waarschijnlijk enkel optimistischer worden als we zelf een steentje bijdragen.

Daarvoor kan u niet enkel kiezen voor openbaar vervoer, een elektrische wagen of de fiets. Ook wanneer u niet anders kan dan de files te trotseren, kan u een handje helpen. Wist u dat 70% van de pendelaars alleen in de wagen zit? Handige apps zoals Commuty helpen het probleem verminderen door reizigers aan elkaar te koppelen om te carpoolen. Pikt u iemand op? Dat is al een auto minder!

Waar kan ik de wetgeving rond ecologisch verkeer beter begrijpen? Hoe kies ik het beste alternatief voor mijn noden? Bekijk onze wekelijkse nieuwberichten of vraag advies aan de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u