Wat is de verkeersvoorspelling in een groenere toekomst?

 Wat is de verkeersvoorspelling in een groenere toekomst?

Hoe zou een ecologische ommezwaai de spitsuren veranderen? Welke verkeersvoorspellingen zouden we krijgen? Ontdek een nieuwe toekomst bij IntoLaw.

  • Welke ecologische alternatieven kunnen een impact hebben?
  • Hoe evolueerde het verkeer de laatste jaren?
  • Wat wil dat zeggen voor de toekomst?

Vandaag worden de verkeersvoorspellingen steeds onaangenamer en het verkeersnieuws steeds langer. Nochtans is er qua ecologisch rijden al lang een kentering aan de gang. Welke alternatieven zouden de verkeersvoorspelling optimistischer kunnen maken? Hoe kunnen we zowel de spits als de impact op het milieu verlichten?

Welke ecologische alternatieven kunnen een impact hebben?

Een van de eerste mogelijkheden die u waarschijnlijk te binnen schiet, is de toenemende populariteit van de elektrische wagen. Ze verbruiken minder, creëren geen uitstoot en verbruiken schone energie. Een fantastische optie, maar niet voor iedereen even betaalbaar. Als tweede optie kijken we daarom naar de fiets, elektrisch of traditioneel. Ze zijn voor iedereen even geschikt, betaalbaar en hebben bovendien een even positief effect op uw gezondheid als op het milieu.

Maar wat als ik heel ver weg werk? Dan kan openbaar vervoer soelaas bieden. Meer en meer werkgevers kiezen namelijk voor mobiliteitsbudget in plaats van een bedrijfswagen dankzij meer ecologische wetgevingen.

Hoe evolueerde het verkeer de laatste jaren?

De laatste jaren breken we telkens ons eigen record voor uren gespendeerd in de file. Vooral de wegen naar Antwerpen en Brussel hebben zwaar te lijden onder de zware verkeersdruk tijdens de spitsuren. Volgens Hajo Beeckman, VRT-verkeersanker, ligt dat aan een combinatie van factoren. De wegen werden aangelegd op momenten waarin er veel minder verkeer was dan nu. Economische en bevolkingsgroei zorgen voor structurele problemen omdat ze ten tijde van aanleg niet voorzien waren.

Vrijetijdsverkeer en deeltijdse tewerkstellingen maken de wegen dan weer drukker buiten het spitsuur. Tot slot zorgen ecologische maatregelen in steden ervoor dat pendelaars naar de ring wordt geduwd door doorgaand verkeer in de stad te bemoeilijken.

Wat wil dat zeggen voor de toekomst?

Het huidige fileprobleem heeft dringend oplossingen nodig. Niet enkel het milieu lijdt er zwaar onder, ook wijzelf zijn slachtoffer. Onze dagen worden veel langer, stressniveaus gaan omhoog, we hebben veel kosten door hoger verbruik, en nog veel meer. Verkeersvoorspellingen zullen waarschijnlijk enkel optimistischer worden als we zelf een steentje bijdragen.

Daarvoor kan u niet enkel kiezen voor openbaar vervoer, een elektrische wagen of de fiets. Ook wanneer u niet anders kan dan de files te trotseren, kan u een handje helpen. Wist u dat 70% van de pendelaars alleen in de wagen zit? Handige apps zoals Commuty helpen het probleem verminderen door reizigers aan elkaar te koppelen om te carpoolen. Pikt u iemand op? Dat is al een auto minder!

Waar kan ik de wetgeving rond ecologisch verkeer beter begrijpen? Hoe kies ik het beste alternatief voor mijn noden? Bekijk onze wekelijkse nieuwberichten of vraag advies aan de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u