Wat als u onderweg geflitst wordt?

 Wat als u onderweg geflitst wordt?

Waar wordt u het vaakst geflitst als u op wintersportvakantie vertrekt? Hoeveel betaalt u voor een snelheidsovertreding in het buitenland? IntoLaw behoedt u voor snelheidsboetes. Lees hier waar er flitspalen staan, wat ze nog controleren en hoeveel een snelheidsboete bedraagt.

  • Waar wordt er het vaakst geflitst?
  • Wat controleren flitsers nog meer?
  • Hoeveel kost een snelheidsovertreding mij?

Op heel wat wintersportbestemmingen zijn winterbanden verplicht. Ze zorgen voor meer grip op gladde wegen en een betere afremming bij koude. U voelt zich meteen een pak veiliger waardoor het gaspedaal bij minder gunstige weersomstandigheden alsnog wat dieper ingedrukt wordt. Geen wonder dus dat Belgen regelmatig geflitst worden op weg naar hun winters vakantieparadijs. 

TIP: Lees hier wat u best aan en in uw wagen controleert alvorens u op wintersportvakantie vertrekt.

 

Waar wordt er het vaakst geflitst?

Heeft u een wintersportvakantie gereserveerd in Frankrijk? Wees dan extra alert in de omgeving van Metz en Nancy. Als u op weg bent naar de populaire regio’s Tignes of Val Thorens let u best ook extra op net voor Albertville. Volgt u de Route du Soleil? Minder uw snelheid dan zeker wanneer u het knooppunt met Lyon nadert.

In Zwitserland wordt u hoger beboet in de tunnels. Ook oppassen tussen Bern en Basel! Daar wordt u sowieso gecontroleerd.

Wat controleren flitsers nog meer?

Sinds januari 2018 wordt in het Oostenrijkse Tirol niet enkel uw snelheid gecontroleerd. U wordt er op belangrijke wegen langs voor geflitst waardoor het ook meteen duidelijk is of u aan het bellen bent en of u wel een gordel draagt. Wanneer u in Oostenrijk het gaspedaal te diep indrukt, kan het dus zijn dat u achteraf een dubbele boete krijgt.

Hou er ook rekening mee dat in heel wat landen flitspaalsignalering verboden is. U kan deze dus best vooraf verwijderen.

Hoeveel kost een snelheidsovertreding mij?

Een snelheidsboete kan, net als andere verkeersboetes, in het buitenland veel hoger oplopen dan in België. Wanneer u bijvoorbeeld in Frankrijk buiten de bebouwde kom tot 20 km/u te snel rijdt en geflitst wordt, riskeert u een boete tussen €68 en €750. Ook in Zwitserland hebben ze het niet hoog op met snelheidsduivels. Vanaf een overschrijding van 35 km/u op autosnelwegen, is uw boete er zelfs inkomensafhankelijk.

Zo kreeg de Zwitserse diplomaat en miljonair Roland S. een boete van maar liefst €201 590 nadat hij met zijn rode Ferrari Testarossa geflitst werd. Maar met een vermogen van meer dan 15 miljoen euro, zal hij niet failliet gaan aan zo’n boete.

 

Werd u in België geflitst? Bereken hieronder uw snelheidsboete of vraag advies aan de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u