Wat als u onderweg geflitst wordt?

 Wat als u onderweg geflitst wordt?

Waar wordt u het vaakst geflitst als u op wintersportvakantie vertrekt? Hoeveel betaalt u voor een snelheidsovertreding in het buitenland? IntoLaw behoedt u voor snelheidsboetes. Lees hier waar er flitspalen staan, wat ze nog controleren en hoeveel een snelheidsboete bedraagt.

  • Waar wordt er het vaakst geflitst?
  • Wat controleren flitsers nog meer?
  • Hoeveel kost een snelheidsovertreding mij?

Op heel wat wintersportbestemmingen zijn winterbanden verplicht. Ze zorgen voor meer grip op gladde wegen en een betere afremming bij koude. U voelt zich meteen een pak veiliger waardoor het gaspedaal bij minder gunstige weersomstandigheden alsnog wat dieper ingedrukt wordt. Geen wonder dus dat Belgen regelmatig geflitst worden op weg naar hun winters vakantieparadijs. 

TIP: Lees hier wat u best aan en in uw wagen controleert alvorens u op wintersportvakantie vertrekt.

 

Waar wordt er het vaakst geflitst?

Heeft u een wintersportvakantie gereserveerd in Frankrijk? Wees dan extra alert in de omgeving van Metz en Nancy. Als u op weg bent naar de populaire regio’s Tignes of Val Thorens let u best ook extra op net voor Albertville. Volgt u de Route du Soleil? Minder uw snelheid dan zeker wanneer u het knooppunt met Lyon nadert.

In Zwitserland wordt u hoger beboet in de tunnels. Ook oppassen tussen Bern en Basel! Daar wordt u sowieso gecontroleerd.

Wat controleren flitsers nog meer?

Sinds januari 2018 wordt in het Oostenrijkse Tirol niet enkel uw snelheid gecontroleerd. U wordt er op belangrijke wegen langs voor geflitst waardoor het ook meteen duidelijk is of u aan het bellen bent en of u wel een gordel draagt. Wanneer u in Oostenrijk het gaspedaal te diep indrukt, kan het dus zijn dat u achteraf een dubbele boete krijgt.

Hou er ook rekening mee dat in heel wat landen flitspaalsignalering verboden is. U kan deze dus best vooraf verwijderen.

Hoeveel kost een snelheidsovertreding mij?

Een snelheidsboete kan, net als andere verkeersboetes, in het buitenland veel hoger oplopen dan in België. Wanneer u bijvoorbeeld in Frankrijk buiten de bebouwde kom tot 20 km/u te snel rijdt en geflitst wordt, riskeert u een boete tussen €68 en €750. Ook in Zwitserland hebben ze het niet hoog op met snelheidsduivels. Vanaf een overschrijding van 35 km/u op autosnelwegen, is uw boete er zelfs inkomensafhankelijk.

Zo kreeg de Zwitserse diplomaat en miljonair Roland S. een boete van maar liefst €201 590 nadat hij met zijn rode Ferrari Testarossa geflitst werd. Maar met een vermogen van meer dan 15 miljoen euro, zal hij niet failliet gaan aan zo’n boete.

 

Werd u in België geflitst? Bereken hieronder uw snelheidsboete of vraag advies aan de advocaten van Intolaw.


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u