VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) daagt voetballand uit om te scoren in De Grote Verkeersquiz 2015

 VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) daagt voetballand uit om te scoren in De Grote Verkeersquiz 2015

Vandaag geeft de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) de aftrap voor de zesde editie van De Grote Verkeersquiz, een online wedstrijd waarmee weggebruikers op een speelse manier hun verkeerskennis kunnen bijspijkeren én mooie prijzen kunnen winnen. Dit jaar wordt de quiz ook bij voetballend Vlaanderen geïntroduceerd. Drie topspelers uit de Jupiler Pro League zetten hun schouders onder het initiatief van de VSV. De Grote Verkeersquiz loopt in samenwerking met de Vlaamse overheid en met de steun van Ethias, Het Nieuwsblad, Radio 1, DATS 24 en Zita.be.

Met De Grote Verkeersquiz wil de VSV mensen op een plezierige manier iets laten bijleren over veilig verkeersgedrag. Vorig jaar telde de quiz een recordaantal deelnemers, 83.337 om precies te zijn. Met deze zesde editie hoopt de VSV uiteraard nog meer mensen te bereiken.

Om voetballers, supporters en voetbalouders aan het quizzen te krijgen, schakelt de VSV de hulp in van drie topvoetballers uit de Jupiler Pro League. Dennis Praet, Brecht Dejaegere en Björn Engels vormen ditmaal samen met Erik Van Looy ('De Slimste Mens') het gezicht van de campagne en roepen de mensen via grappige YouTube-filmpjes op om mee te spelen. Supporters die de filmpjes liken, maken kans om één van de 250 gepersonaliseerde fluohesjes met de naam en het rugnummer van hun speler te winnen. In de grote prijzenpot zitten trouwens ook 34 duotickets voor Jupiler Pro League-wedstrijden met de betrokken ploegen.

Drie topvoetballers roepen hun fans op om deel te nemen aan De Grote Verkeersquiz.

Het initiatief ontstond vanuit het bewustzijn dat jonge voetballers (en bij uitbreiding alle jonge bestuurders) een grote verantwoordelijkheid hebben als ze de baan opgaan - denk maar aan de tragische ongevallen met François Sterchele en Junior Malanda. Veel voetballers zijn een rolmodel voor jongeren, en hebben daardoor een belangrijke voorbeeldfunctie, ook als het over verkeersgedrag gaat.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts ondersteunt De Grote Verkeersquiz: 'In het verkeer zijn we allemaal kwetsbaar. En wie kwetsbaar is, moet slim zijn. De grote meerderheid van alle verkeersongevallen wordt veroorzaakt door 'onaangepast gedrag', zoals overtredingen en vergissingen. In het voetbal is het belangrijk om de spelregels goed onder de knie te hebben, maar in het verkeer zijn regels cruciaal. De Grote Verkeersquiz is een speelse en interactieve manier om je verkeerskennis bij te schaven. Bijleren over het verkeer was nog nooit zo leuk', aldus minister Weyts.


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u