VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) daagt voetballand uit om te scoren in De Grote Verkeersquiz 2015

 VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) daagt voetballand uit om te scoren in De Grote Verkeersquiz 2015

Vandaag geeft de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) de aftrap voor de zesde editie van De Grote Verkeersquiz, een online wedstrijd waarmee weggebruikers op een speelse manier hun verkeerskennis kunnen bijspijkeren én mooie prijzen kunnen winnen. Dit jaar wordt de quiz ook bij voetballend Vlaanderen geïntroduceerd. Drie topspelers uit de Jupiler Pro League zetten hun schouders onder het initiatief van de VSV. De Grote Verkeersquiz loopt in samenwerking met de Vlaamse overheid en met de steun van Ethias, Het Nieuwsblad, Radio 1, DATS 24 en Zita.be.

Met De Grote Verkeersquiz wil de VSV mensen op een plezierige manier iets laten bijleren over veilig verkeersgedrag. Vorig jaar telde de quiz een recordaantal deelnemers, 83.337 om precies te zijn. Met deze zesde editie hoopt de VSV uiteraard nog meer mensen te bereiken.

Om voetballers, supporters en voetbalouders aan het quizzen te krijgen, schakelt de VSV de hulp in van drie topvoetballers uit de Jupiler Pro League. Dennis Praet, Brecht Dejaegere en Björn Engels vormen ditmaal samen met Erik Van Looy ('De Slimste Mens') het gezicht van de campagne en roepen de mensen via grappige YouTube-filmpjes op om mee te spelen. Supporters die de filmpjes liken, maken kans om één van de 250 gepersonaliseerde fluohesjes met de naam en het rugnummer van hun speler te winnen. In de grote prijzenpot zitten trouwens ook 34 duotickets voor Jupiler Pro League-wedstrijden met de betrokken ploegen.

Drie topvoetballers roepen hun fans op om deel te nemen aan De Grote Verkeersquiz.

Het initiatief ontstond vanuit het bewustzijn dat jonge voetballers (en bij uitbreiding alle jonge bestuurders) een grote verantwoordelijkheid hebben als ze de baan opgaan - denk maar aan de tragische ongevallen met François Sterchele en Junior Malanda. Veel voetballers zijn een rolmodel voor jongeren, en hebben daardoor een belangrijke voorbeeldfunctie, ook als het over verkeersgedrag gaat.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts ondersteunt De Grote Verkeersquiz: 'In het verkeer zijn we allemaal kwetsbaar. En wie kwetsbaar is, moet slim zijn. De grote meerderheid van alle verkeersongevallen wordt veroorzaakt door 'onaangepast gedrag', zoals overtredingen en vergissingen. In het voetbal is het belangrijk om de spelregels goed onder de knie te hebben, maar in het verkeer zijn regels cruciaal. De Grote Verkeersquiz is een speelse en interactieve manier om je verkeerskennis bij te schaven. Bijleren over het verkeer was nog nooit zo leuk', aldus minister Weyts.


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u