VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) daagt voetballand uit om te scoren in De Grote Verkeersquiz 2015

 VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) daagt voetballand uit om te scoren in De Grote Verkeersquiz 2015

Vandaag geeft de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) de aftrap voor de zesde editie van De Grote Verkeersquiz, een online wedstrijd waarmee weggebruikers op een speelse manier hun verkeerskennis kunnen bijspijkeren én mooie prijzen kunnen winnen. Dit jaar wordt de quiz ook bij voetballend Vlaanderen geïntroduceerd. Drie topspelers uit de Jupiler Pro League zetten hun schouders onder het initiatief van de VSV. De Grote Verkeersquiz loopt in samenwerking met de Vlaamse overheid en met de steun van Ethias, Het Nieuwsblad, Radio 1, DATS 24 en Zita.be.

Met De Grote Verkeersquiz wil de VSV mensen op een plezierige manier iets laten bijleren over veilig verkeersgedrag. Vorig jaar telde de quiz een recordaantal deelnemers, 83.337 om precies te zijn. Met deze zesde editie hoopt de VSV uiteraard nog meer mensen te bereiken.

Om voetballers, supporters en voetbalouders aan het quizzen te krijgen, schakelt de VSV de hulp in van drie topvoetballers uit de Jupiler Pro League. Dennis Praet, Brecht Dejaegere en Björn Engels vormen ditmaal samen met Erik Van Looy ('De Slimste Mens') het gezicht van de campagne en roepen de mensen via grappige YouTube-filmpjes op om mee te spelen. Supporters die de filmpjes liken, maken kans om één van de 250 gepersonaliseerde fluohesjes met de naam en het rugnummer van hun speler te winnen. In de grote prijzenpot zitten trouwens ook 34 duotickets voor Jupiler Pro League-wedstrijden met de betrokken ploegen.

Drie topvoetballers roepen hun fans op om deel te nemen aan De Grote Verkeersquiz.

Het initiatief ontstond vanuit het bewustzijn dat jonge voetballers (en bij uitbreiding alle jonge bestuurders) een grote verantwoordelijkheid hebben als ze de baan opgaan - denk maar aan de tragische ongevallen met François Sterchele en Junior Malanda. Veel voetballers zijn een rolmodel voor jongeren, en hebben daardoor een belangrijke voorbeeldfunctie, ook als het over verkeersgedrag gaat.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts ondersteunt De Grote Verkeersquiz: 'In het verkeer zijn we allemaal kwetsbaar. En wie kwetsbaar is, moet slim zijn. De grote meerderheid van alle verkeersongevallen wordt veroorzaakt door 'onaangepast gedrag', zoals overtredingen en vergissingen. In het voetbal is het belangrijk om de spelregels goed onder de knie te hebben, maar in het verkeer zijn regels cruciaal. De Grote Verkeersquiz is een speelse en interactieve manier om je verkeerskennis bij te schaven. Bijleren over het verkeer was nog nooit zo leuk', aldus minister Weyts.


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u