VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) daagt voetballand uit om te scoren in De Grote Verkeersquiz 2015

 VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) daagt voetballand uit om te scoren in De Grote Verkeersquiz 2015

Vandaag geeft de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) de aftrap voor de zesde editie van De Grote Verkeersquiz, een online wedstrijd waarmee weggebruikers op een speelse manier hun verkeerskennis kunnen bijspijkeren én mooie prijzen kunnen winnen. Dit jaar wordt de quiz ook bij voetballend Vlaanderen geïntroduceerd. Drie topspelers uit de Jupiler Pro League zetten hun schouders onder het initiatief van de VSV. De Grote Verkeersquiz loopt in samenwerking met de Vlaamse overheid en met de steun van Ethias, Het Nieuwsblad, Radio 1, DATS 24 en Zita.be.

Met De Grote Verkeersquiz wil de VSV mensen op een plezierige manier iets laten bijleren over veilig verkeersgedrag. Vorig jaar telde de quiz een recordaantal deelnemers, 83.337 om precies te zijn. Met deze zesde editie hoopt de VSV uiteraard nog meer mensen te bereiken.

Om voetballers, supporters en voetbalouders aan het quizzen te krijgen, schakelt de VSV de hulp in van drie topvoetballers uit de Jupiler Pro League. Dennis Praet, Brecht Dejaegere en Björn Engels vormen ditmaal samen met Erik Van Looy ('De Slimste Mens') het gezicht van de campagne en roepen de mensen via grappige YouTube-filmpjes op om mee te spelen. Supporters die de filmpjes liken, maken kans om één van de 250 gepersonaliseerde fluohesjes met de naam en het rugnummer van hun speler te winnen. In de grote prijzenpot zitten trouwens ook 34 duotickets voor Jupiler Pro League-wedstrijden met de betrokken ploegen.

Drie topvoetballers roepen hun fans op om deel te nemen aan De Grote Verkeersquiz.

Het initiatief ontstond vanuit het bewustzijn dat jonge voetballers (en bij uitbreiding alle jonge bestuurders) een grote verantwoordelijkheid hebben als ze de baan opgaan - denk maar aan de tragische ongevallen met François Sterchele en Junior Malanda. Veel voetballers zijn een rolmodel voor jongeren, en hebben daardoor een belangrijke voorbeeldfunctie, ook als het over verkeersgedrag gaat.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts ondersteunt De Grote Verkeersquiz: 'In het verkeer zijn we allemaal kwetsbaar. En wie kwetsbaar is, moet slim zijn. De grote meerderheid van alle verkeersongevallen wordt veroorzaakt door 'onaangepast gedrag', zoals overtredingen en vergissingen. In het voetbal is het belangrijk om de spelregels goed onder de knie te hebben, maar in het verkeer zijn regels cruciaal. De Grote Verkeersquiz is een speelse en interactieve manier om je verkeerskennis bij te schaven. Bijleren over het verkeer was nog nooit zo leuk', aldus minister Weyts.


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u