VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) daagt voetballand uit om te scoren in De Grote Verkeersquiz 2015

 VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) daagt voetballand uit om te scoren in De Grote Verkeersquiz 2015

Vandaag geeft de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) de aftrap voor de zesde editie van De Grote Verkeersquiz, een online wedstrijd waarmee weggebruikers op een speelse manier hun verkeerskennis kunnen bijspijkeren én mooie prijzen kunnen winnen. Dit jaar wordt de quiz ook bij voetballend Vlaanderen geïntroduceerd. Drie topspelers uit de Jupiler Pro League zetten hun schouders onder het initiatief van de VSV. De Grote Verkeersquiz loopt in samenwerking met de Vlaamse overheid en met de steun van Ethias, Het Nieuwsblad, Radio 1, DATS 24 en Zita.be.

Met De Grote Verkeersquiz wil de VSV mensen op een plezierige manier iets laten bijleren over veilig verkeersgedrag. Vorig jaar telde de quiz een recordaantal deelnemers, 83.337 om precies te zijn. Met deze zesde editie hoopt de VSV uiteraard nog meer mensen te bereiken.

Om voetballers, supporters en voetbalouders aan het quizzen te krijgen, schakelt de VSV de hulp in van drie topvoetballers uit de Jupiler Pro League. Dennis Praet, Brecht Dejaegere en Björn Engels vormen ditmaal samen met Erik Van Looy ('De Slimste Mens') het gezicht van de campagne en roepen de mensen via grappige YouTube-filmpjes op om mee te spelen. Supporters die de filmpjes liken, maken kans om één van de 250 gepersonaliseerde fluohesjes met de naam en het rugnummer van hun speler te winnen. In de grote prijzenpot zitten trouwens ook 34 duotickets voor Jupiler Pro League-wedstrijden met de betrokken ploegen.

Drie topvoetballers roepen hun fans op om deel te nemen aan De Grote Verkeersquiz.

Het initiatief ontstond vanuit het bewustzijn dat jonge voetballers (en bij uitbreiding alle jonge bestuurders) een grote verantwoordelijkheid hebben als ze de baan opgaan - denk maar aan de tragische ongevallen met François Sterchele en Junior Malanda. Veel voetballers zijn een rolmodel voor jongeren, en hebben daardoor een belangrijke voorbeeldfunctie, ook als het over verkeersgedrag gaat.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts ondersteunt De Grote Verkeersquiz: 'In het verkeer zijn we allemaal kwetsbaar. En wie kwetsbaar is, moet slim zijn. De grote meerderheid van alle verkeersongevallen wordt veroorzaakt door 'onaangepast gedrag', zoals overtredingen en vergissingen. In het voetbal is het belangrijk om de spelregels goed onder de knie te hebben, maar in het verkeer zijn regels cruciaal. De Grote Verkeersquiz is een speelse en interactieve manier om je verkeerskennis bij te schaven. Bijleren over het verkeer was nog nooit zo leuk', aldus minister Weyts.


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u