Meer en sneller flitsen: mogelijks vervijfvoudiging aantal boetes

 Meer en sneller flitsen: mogelijks vervijfvoudiging aantal boetes

Zowel de trajectcontroles langs de E19 in Antwerpen en de E314 in Leuven werken vanaf 20/10 dag én nacht. Rijd je dus als bestuurder ook maar iets sneller dan de toegelaten snelheid mag je je dus aan een boete verwachten. Volgens de recente tellingen zal dit op sommige plaatsen leiden tot een vervijfvoudiging van het aantal boetes.

Minister van Justitite Vincent Van Quickenborne wil de quota’s en tolerantiemarges overboord gooien om zo de verkeersveiligheid te verhogen.

Zo wordt er in Wallonië vaak gewerkt met tolerantiemarges waardoor er pas geflitst wordt vanaf 141 km per uur. In Vlaanderen hanteert men dan weer een ander systeem, de zogenaamde quota. Hierbij worden sommige camera’s de ene week wel geactiveerd en de andere niet.

Flitsen vanaf 129 km/uur

De reden voor deze beslissing ligt volgens Van Quickenborne aan het hoge aantal dodelijke verkeersongevallen in België, zeker als we de vergelijking maken met onze buurlanden.

De eerste proefprojecten zijn dus reeds opgestart. Concreet betekent dit dat je op autosnelwegen vanaf 129 km per uur geflitst wordt, want aan de technische foutenmarge van de camera’s kan niet worden geraakt.

Trajecten in Vlaanderen

Zowel de trajectcontrole langs de E19 ter hoogte van Lode Craeybeckxtunnel in de rijrichting van Brussel, als de trajectcontrole langs de E314 tussen het klaverblad van Lummen en Halen in de rijrichting van Leuven is uitgekozen om continue te flitsen en te beboeten.

Verwerken grotere stroom boetes

De uitdaging ligt nu bij politie en justitie om de grotere stroom boetes te verwerken. Tellingen brachten al aan het licht dat deze aanpassingen voor de trajectcontrole in Nijvel mogelijks een vervijfvoudiging aan boetes kan opleveren.


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u