Kwart van bestuurders rijdt nog altijd te snel in Gentse zone 30

 Kwart van bestuurders rijdt nog altijd te snel in Gentse zone 30

In de Gentse zone 30, die sinds een maand nagenoeg in de hele binnenstad van kracht is, rijdt nog altijd een kwart van de bestuurders te snel. In mei ging de politie enkel over tot sensibilisering, maar vanaf juni worden overtreders beboet.

Sinds 22 april is het gehele gebied binnen de stadsring R40 één grote zone 30, uitgezonderd de assen Nieuwewandeling - Blaisantvest, Gustaaf Callierlaan - Franklin Rooseveltlaan en de Zuiderparklaan. De stad startte de grote campagne "Gent daagt uit" en liet de lokale politie in een eerste fase alleen sensibiliserend optreden.

In mei deed de Gentse politie er 25 snelheidscontroles en controleerde men 6.743 voertuigen. "Rekening houdend met de tolerantiemarge (37 km/u) reden 1.758 (26%) onder hen te snel. De Bargiekaai scoorde het slechtst: daar reed 81% van de chauffeurs te snel, met een gemiddelde snelheid van 47,7 km/u. Daarnaast zijn ook de Coupure, Lousbergkaai en Lange Violettestraat aandachtspunten. Dieper in het centrum dragen de verkeersdrukte en verkeersinfrastructuur bij tot een positiever resultaat.", aldus de lokale politie.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u