Kwart van bestuurders rijdt nog altijd te snel in Gentse zone 30

 Kwart van bestuurders rijdt nog altijd te snel in Gentse zone 30

In de Gentse zone 30, die sinds een maand nagenoeg in de hele binnenstad van kracht is, rijdt nog altijd een kwart van de bestuurders te snel. In mei ging de politie enkel over tot sensibilisering, maar vanaf juni worden overtreders beboet.

Sinds 22 april is het gehele gebied binnen de stadsring R40 één grote zone 30, uitgezonderd de assen Nieuwewandeling - Blaisantvest, Gustaaf Callierlaan - Franklin Rooseveltlaan en de Zuiderparklaan. De stad startte de grote campagne "Gent daagt uit" en liet de lokale politie in een eerste fase alleen sensibiliserend optreden.

In mei deed de Gentse politie er 25 snelheidscontroles en controleerde men 6.743 voertuigen. "Rekening houdend met de tolerantiemarge (37 km/u) reden 1.758 (26%) onder hen te snel. De Bargiekaai scoorde het slechtst: daar reed 81% van de chauffeurs te snel, met een gemiddelde snelheid van 47,7 km/u. Daarnaast zijn ook de Coupure, Lousbergkaai en Lange Violettestraat aandachtspunten. Dieper in het centrum dragen de verkeersdrukte en verkeersinfrastructuur bij tot een positiever resultaat.", aldus de lokale politie.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u