Kwart van bestuurders rijdt nog altijd te snel in Gentse zone 30

 Kwart van bestuurders rijdt nog altijd te snel in Gentse zone 30

In de Gentse zone 30, die sinds een maand nagenoeg in de hele binnenstad van kracht is, rijdt nog altijd een kwart van de bestuurders te snel. In mei ging de politie enkel over tot sensibilisering, maar vanaf juni worden overtreders beboet.

Sinds 22 april is het gehele gebied binnen de stadsring R40 één grote zone 30, uitgezonderd de assen Nieuwewandeling - Blaisantvest, Gustaaf Callierlaan - Franklin Rooseveltlaan en de Zuiderparklaan. De stad startte de grote campagne "Gent daagt uit" en liet de lokale politie in een eerste fase alleen sensibiliserend optreden.

In mei deed de Gentse politie er 25 snelheidscontroles en controleerde men 6.743 voertuigen. "Rekening houdend met de tolerantiemarge (37 km/u) reden 1.758 (26%) onder hen te snel. De Bargiekaai scoorde het slechtst: daar reed 81% van de chauffeurs te snel, met een gemiddelde snelheid van 47,7 km/u. Daarnaast zijn ook de Coupure, Lousbergkaai en Lange Violettestraat aandachtspunten. Dieper in het centrum dragen de verkeersdrukte en verkeersinfrastructuur bij tot een positiever resultaat.", aldus de lokale politie.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu