GAS-boete voor niet-georganiseerde wielertoeristen in Dendermonde bevestigd
Dinsdag 15 September 2015
De politierechtbank in Dendermonde heeft de GAS-boete bevestigd, die een wielertoerist had gekregen na klachten van overlast door groepen niet-georganiseerde wielertoeristen in deelgemeente Appels. Het politiereglement waarbij opgelegd wordt dat grote groepen fietsers zich moeten opsplitsen in groepjes van maximaal tien personen blijft van kracht, meldt het stadsbestuur van Dendermonde.
In Appels waren er tot in 2011 problemen met groepen niet-georganiseerde wielertoeristen die aan hoge snelheid steeds hetzelfde parcours aflegden, zegt het stadsbestuur. "Van bewoners en andere weggebruikers (vooral voetgangers en rustige fietsers) waren er daarover geregeld klachten, met name over de hoge snelheden die de wielertoeristen haalden en over de brede ruimte die de renners inpalmden. Er waren ook klachten over verbale intimidatie, beschadiging van voertuigen en spuwen." De gemeenteraad keurde in augustus 2011 een politiereglement goed waarbij werd opgelegd dat grote groepen fietsers die meermaals hetzelfde parcours afleggen, zich moeten opsplitsen in meerdere groepjes van maximaal tien personen, met minstens 1000 meter tussenruimte tussen de groepjes. Meerdere renners kregen bij overtreding een GAS-boete, maar één man ging in beroep bij de politierechtbank omdat het politiereglement strijdig zou zijn met de wegcode. De Dendermondse politierechter Peter D'Hondt heeft nu geoordeeld in het voordeel van Dendermonde. "Hij heeft de argumenten van de appellant stuk voor stuk weerlegd en veroordeelt de man tot het betalen van de gerechtskosten. De passage in het Dendermondse politiereglement over de wielertoeristen blijft ongewijzigd van kracht", meldt het stadsbestuur. DENDERMONDE 15/09 (BELGA)
Bereken je boete
Actueel
Woensdag 19 Juni 2024
Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatieWat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.
Lees meerDonderdag 30 Mei 2024
Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AIVan aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.
Lees meerWoensdag 22 Mei 2024
Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.
Lees meer