Dit jaar 8 trajectcontroles langs gewestwegen

 Dit jaar 8 trajectcontroles langs gewestwegen

Er komen op de Vlaamse gewestwegen de komende maanden 8 installaties met trajectcontrole, en dit in beide richtingen. Dat antwoordde Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag van Open Vld-parlementslid Marino Keulen.

Trajectcontroles meten de gemiddelde snelheid van een voertuig tussen 2 punten. Dit systeem voorkomt dat mensen gewoon op hun rem kunnen gaan staan bij het naderen van een flitspaal, om nadien het gaspedaal opnieuw harder in te drukken. Vlaanderen telt reeds 3 plaatsen met een trajectcontrole op de snelwegen. Mobiliteitsminister Ben Weyts liet al weten dat er 2 extra trajectcontroles langs snelwegen zullen bijkomen: op de E313 tussen Antwerpen-Oost en Ranst en op de E40 tussen Sint-Stevens-Woluwe en Heverlee. Die trajecten worden gefinancierd door het gewest. Daarnaast is het de bedoeling dat er ook trajectcontroles op de gewestwegen worden ingevoerd. Dat is een bevoegdheid van de politiezones. Op basis van het aantal ongevallen en snelheidsovertredingen bakenen zij prioritaire zones af.

Minister Weyts maakte bekend dat er 25 tracés op de prioriteitenlijst staan. Het is de bedoeling om de komende maanden alvast op 8 plaatsen langs gewestwegen installaties te plaatsen, telkens in beide richtingen. Volgens vraagsteller Keulen mogen de specifieke locaties nog niet bekend gemaakt worden, omdat naar verluidt de gesprekken met de politiezones nog lopen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u