Dit jaar 8 trajectcontroles langs gewestwegen

 Dit jaar 8 trajectcontroles langs gewestwegen

Er komen op de Vlaamse gewestwegen de komende maanden 8 installaties met trajectcontrole, en dit in beide richtingen. Dat antwoordde Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag van Open Vld-parlementslid Marino Keulen.

Trajectcontroles meten de gemiddelde snelheid van een voertuig tussen 2 punten. Dit systeem voorkomt dat mensen gewoon op hun rem kunnen gaan staan bij het naderen van een flitspaal, om nadien het gaspedaal opnieuw harder in te drukken. Vlaanderen telt reeds 3 plaatsen met een trajectcontrole op de snelwegen. Mobiliteitsminister Ben Weyts liet al weten dat er 2 extra trajectcontroles langs snelwegen zullen bijkomen: op de E313 tussen Antwerpen-Oost en Ranst en op de E40 tussen Sint-Stevens-Woluwe en Heverlee. Die trajecten worden gefinancierd door het gewest. Daarnaast is het de bedoeling dat er ook trajectcontroles op de gewestwegen worden ingevoerd. Dat is een bevoegdheid van de politiezones. Op basis van het aantal ongevallen en snelheidsovertredingen bakenen zij prioritaire zones af.

Minister Weyts maakte bekend dat er 25 tracés op de prioriteitenlijst staan. Het is de bedoeling om de komende maanden alvast op 8 plaatsen langs gewestwegen installaties te plaatsen, telkens in beide richtingen. Volgens vraagsteller Keulen mogen de specifieke locaties nog niet bekend gemaakt worden, omdat naar verluidt de gesprekken met de politiezones nog lopen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u