Debiteurenbeheer op maat

Voor zover uw klant niet vrijwillig overgaat tot regeling, zorgt Intolaw Advocaten voor een correcte en efficiënte invordering van uw facturen.

Debiteurenbeheer op maat van uw onderneming

Intolaw Advocaten (https://www.intolaw.be/nl) is een in Gent gevestigd advocatenkantoor dat zich toelegt op het ondernemingsrecht en bijzondere aandacht besteedt aan debiteurenbeheer. Debiteurenbeheer is meer dan het invorderen van facturen; interne opvolging, facturatieprocessen en juridische correcte contracten (en –voorwaarden) zijn de fundamenten van elke debiteurenbeheer. Voor zover uw klant niet vrijwillig overgaat tot regeling, zorgt Intolaw Advocaten voor een correcte en efficiënte invordering van uw facturen.

Legal Audit & Consultancy

 • Juridisch optimaliseren van uw bestaande overeenkomsten en algemene voorwaarden:
  Het invorderen van uw facturen veronderstelt duidelijke juridische afspraken met uw klant. Wij analyseren de juridische afdwingbaarheid van uw belangrijkste overeenkomsten en toetsen deze aan de meest voorkomende praktijkgevallen. Bijkomend adviseren wij u waar nodig in het aanbrengen van wijzigingen, steeds rekening houdende met de laatste stand van zaken in de wetgeving en de rechtspraak.

  De sterkte van uw debiteurenbeheer staat en valt met uw juridische positie in het handelsverkeer.
   
 • Juridisch optimaliseren van het intern facturatieproces
  Het invorderen van uw facturen veronderstelt een coherente opvolging van uw debiteuren.
  Wij begeleiden u in het praktisch optimaliseren van uw debiteuren. Na uw intern facturatieproces in kaart te hebben gebracht formuleren wij u concrete voorstellen die rekening houden met de eigenheid van uw onderneming. De sterkte van uw debiteurenbeheer staat en valt met het stroomlijnen van de opvolging van uw debiteuren.
   
 • Up to date houden van de wetgeving
  De wetgeving is onderhevig aan wijzigingen. Wij houden u op regelmatige basis op de hoogte van de laatste wijzigingen in de wetgeving en de rechtspraak.

Efficiënt invorderen van uw facturen

 • Transparantie en opvolging door middel van een daartoe ontwikkelde web applicatie.
  Wij maken gebruik van een speciaal daartoe ontwikkelde software (online web applicatie). Meer informatie vindt u op www.collectonline.be.
   
 • Minnelijke invordering als streefdoel, gerechtelijke invordering indien nodig
  Soms kan een minnelijke regeling met uw klant niet worden bereikt. In deze gevallen starten wij met uw goedkeuring de gerechtelijke procedure op. Afhankelijk van de te volgen procedure gelasten wij de gerechtsdeurwaarder met de invordering, of stellen wij de dagvaarding op, waarna wij u en uw onderneming vertegenwoordigen voor de rechtbank. Wij streven steeds een kordate en beslissende afhandeling van uw dossiers na. Het spreekt voor zich dat u ook in deze fase stipt op de hoogte wordt gehouden van de evolutie van uw dossiers.
   
 • Efficiënt en kostenbesparend
  Wij worden uw centraal aanspreekpunt bij de invordering van uw facturen. Hierbij hanteren wij het principe dat niet u, maar uw debiteuren moeten instaan voor de betaling van onze prestaties. Wenst u meer informatie of een vrijblijvende offerte kan u contact opnemen op onderstaande gegevens.

Een analyse betreffende uw specifiek dossier inzake debiteurenbeheer?

Vul dit formulier in en u ontvangt van onze advocaten een eerste inschatting betreffende uw specifiek dossier. Gelieve uw factuur en algemene voorwaarden toe te voegen aan het formulier zodoende een efficiënte dienstverlening te kunnen garanderen.

Neem contact met ons op

Vraag ons gratis advies

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u