Wordt u binnenkort ook door particulieren geflitst?

 Wordt u binnenkort ook door particulieren geflitst?

Hoe werken de anonieme radarvoertuigen die bestuurd worden door privépersonen? Hoeveel van deze auto’s zet Frankrijk al in om snelheidsovertreders te vatten? IntoLaw laat u kennis maken met een nieuw wapen tegen overdreven snelheid. Lees hier meer.

  • Wie flitst u in Frankrijk?
  • Hoe werkt een radarauto?
  • Wat is het effect op het aantal boetes?

Op 18 en 19 april hield de politie 24 uur lang verscherpte snelheidscontroles. Resultaat: 35 158 chauffeurs geflitst en 91 rijbewijzen ingetrokken. Niet enkel in ons land, maar in heel Europa werd er op snelheidsduivels gejaagd. In Frankrijk gaan ze zelfs nog een stap verder in hun strijd tegen de zware voet. Voortaan wordt u er niet enkel door de politie geflitst.

 

Wie flitst u in Frankrijk?

Sinds maandag 23/4/2018 zet de Franse politie in Normandië een nieuw middel in tegen snelheidsduivels. Particuliere chauffeurs van de veiligheidsfirma Mombiom zullen er rondrijden met radarauto’s en overtreders flitsen. Geen politieagenten achter het stuur dus, maar anonieme wagens met anonieme bestuurders.

Momenteel rijden er zo al 5 radarauto’s rond in de regio. Maar tegen eind 2018 zullen dit er 26 zijn en tegen 2020 zouden ze in heel Frankrijk ingezet worden.

Hoe werkt een radarauto?

Een radarauto is uitgerust met een sensor in de nummerplaten om tijdens het rijden de snelheid van elke auto die hij kruist of die hem inhaalt te meten. Een gps en een kaart per regio met de geldende snelheidsbeperkingen zorgt automatisch voor een correcte vaststelling van de snelheidsovertreding.

De ingebouwde flits werkt via infraroodstraling waardoor deze onzichtbaar is. Als overtreder weet u dus niet dat u geflitst wordt.

 

Wat is het effect op het aantal boetes?

Aangezien de nieuwe techniek nog maar net werd geïmplementeerd, zijn er nog geen concrete cijfers. Maar als het aantal controles stijgt, zal ook het aantal boetes voor te hard rijden fors de hoogte in gaan. Het is immers de bedoeling dat de nieuwe radarauto’s 8 uur per dag ingezet worden, ook ’s nachts en op feestdagen.

En in eigen land? In België zal u voorlopig nog niet geflitst worden door dergelijke anonieme radarauto’s. Wij houden het voorlopig bij de gekende technieken.

 

Werd u onlangs geflitst? Vul onderstaand formulier in om uw boete te berekenen of contacteer de advocaten van IntoLaw voor advies.  

 


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u