Wordt u binnenkort ook door particulieren geflitst?

 Wordt u binnenkort ook door particulieren geflitst?

Hoe werken de anonieme radarvoertuigen die bestuurd worden door privépersonen? Hoeveel van deze auto’s zet Frankrijk al in om snelheidsovertreders te vatten? IntoLaw laat u kennis maken met een nieuw wapen tegen overdreven snelheid. Lees hier meer.

  • Wie flitst u in Frankrijk?
  • Hoe werkt een radarauto?
  • Wat is het effect op het aantal boetes?

Op 18 en 19 april hield de politie 24 uur lang verscherpte snelheidscontroles. Resultaat: 35 158 chauffeurs geflitst en 91 rijbewijzen ingetrokken. Niet enkel in ons land, maar in heel Europa werd er op snelheidsduivels gejaagd. In Frankrijk gaan ze zelfs nog een stap verder in hun strijd tegen de zware voet. Voortaan wordt u er niet enkel door de politie geflitst.

 

Wie flitst u in Frankrijk?

Sinds maandag 23/4/2018 zet de Franse politie in Normandië een nieuw middel in tegen snelheidsduivels. Particuliere chauffeurs van de veiligheidsfirma Mombiom zullen er rondrijden met radarauto’s en overtreders flitsen. Geen politieagenten achter het stuur dus, maar anonieme wagens met anonieme bestuurders.

Momenteel rijden er zo al 5 radarauto’s rond in de regio. Maar tegen eind 2018 zullen dit er 26 zijn en tegen 2020 zouden ze in heel Frankrijk ingezet worden.

Hoe werkt een radarauto?

Een radarauto is uitgerust met een sensor in de nummerplaten om tijdens het rijden de snelheid van elke auto die hij kruist of die hem inhaalt te meten. Een gps en een kaart per regio met de geldende snelheidsbeperkingen zorgt automatisch voor een correcte vaststelling van de snelheidsovertreding.

De ingebouwde flits werkt via infraroodstraling waardoor deze onzichtbaar is. Als overtreder weet u dus niet dat u geflitst wordt.

 

Wat is het effect op het aantal boetes?

Aangezien de nieuwe techniek nog maar net werd geïmplementeerd, zijn er nog geen concrete cijfers. Maar als het aantal controles stijgt, zal ook het aantal boetes voor te hard rijden fors de hoogte in gaan. Het is immers de bedoeling dat de nieuwe radarauto’s 8 uur per dag ingezet worden, ook ’s nachts en op feestdagen.

En in eigen land? In België zal u voorlopig nog niet geflitst worden door dergelijke anonieme radarauto’s. Wij houden het voorlopig bij de gekende technieken.

 

Werd u onlangs geflitst? Vul onderstaand formulier in om uw boete te berekenen of contacteer de advocaten van IntoLaw voor advies.  

 


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u