Wegen en Verkeer start met campagne tegen te snel rijden aan wegenwerken

 Wegen en Verkeer start met campagne tegen te snel rijden aan wegenwerken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft een nieuwe campagne gelanceerd in de strijd tegen snelheidsduivels aan wegenwerken. Langs de Vlaamse autosnelwegen zullen er tegen eind deze week opvallende affiches hangen, zegt Ilse Luypaerts van AWV.

De campagne duurt een maand. "Dit is traditioneel de periode waarin de wegenwerken starten en daarom willen wij de mensen sensibiliseren rond overdreven snelheid op die plaatsen.", aldus Luypaerts. Deze week worden de affiches al opgehangen. Aan de wegenwerken zijn er natuurlijk ook de mobiele flitspalen en ook de politie gaat er geregeld controleren. Het Agentschap Wegen en Verkeer verspreidt voor de campagne ook een filmpje via de sociale media.

De meest recente cijfers van het Instituut voor Verkeersveiligheid tonen aan dat er in ons land nog elke maand 15 mensen sterven in een ongeval aan een werf.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u