Wegen en Verkeer start met campagne tegen te snel rijden aan wegenwerken

 Wegen en Verkeer start met campagne tegen te snel rijden aan wegenwerken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft een nieuwe campagne gelanceerd in de strijd tegen snelheidsduivels aan wegenwerken. Langs de Vlaamse autosnelwegen zullen er tegen eind deze week opvallende affiches hangen, zegt Ilse Luypaerts van AWV.

De campagne duurt een maand. "Dit is traditioneel de periode waarin de wegenwerken starten en daarom willen wij de mensen sensibiliseren rond overdreven snelheid op die plaatsen.", aldus Luypaerts. Deze week worden de affiches al opgehangen. Aan de wegenwerken zijn er natuurlijk ook de mobiele flitspalen en ook de politie gaat er geregeld controleren. Het Agentschap Wegen en Verkeer verspreidt voor de campagne ook een filmpje via de sociale media.

De meest recente cijfers van het Instituut voor Verkeersveiligheid tonen aan dat er in ons land nog elke maand 15 mensen sterven in een ongeval aan een werf.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u