Voormalig regiovoorzitter Groen vrijgesproken op politierechtbank

 Voormalig regiovoorzitter Groen vrijgesproken op politierechtbank

De politierechtbank van Kortrijk heeft Andy Vermaut, oud-regiovoorzitter van Groen in de regio Oostende-Westhoek, vorige week maandag vrijgesproken. Dat bevestigt de bevoegde persrechter donderdag.

Het dossier handelt over feiten die dateren van juli 2013. Vermaut werd toen staande gehouden tijdens een routinecontrole in Hooglede. Daar werd vastgesteld dat Vermaut zijn veiligheidsgordel niet droeg. Hij kon ook zijn identiteitskaart en boorddocumenten niet voorleggen. Vermaut argumenteerde dat hij de nodige documenten niet kon voorleggen door gezondheidsproblemen en rugklachten. Volgens Vermaut brachten de politieagenten hem slagen en verwondingen toe. De politiezone sprak echter van weerspannigheid.

Voor de politierechtbank moest Vermaut zich enkel verantwoorden voor de veiligheidsgordel en het niet voorleggen van de nodige boorddocumenten. Hij werd over de hele lijn vrijgesproken.

KORTRIJK 19/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u