Voormalig regiovoorzitter Groen vrijgesproken op politierechtbank

 Voormalig regiovoorzitter Groen vrijgesproken op politierechtbank

De politierechtbank van Kortrijk heeft Andy Vermaut, oud-regiovoorzitter van Groen in de regio Oostende-Westhoek, vorige week maandag vrijgesproken. Dat bevestigt de bevoegde persrechter donderdag.

Het dossier handelt over feiten die dateren van juli 2013. Vermaut werd toen staande gehouden tijdens een routinecontrole in Hooglede. Daar werd vastgesteld dat Vermaut zijn veiligheidsgordel niet droeg. Hij kon ook zijn identiteitskaart en boorddocumenten niet voorleggen. Vermaut argumenteerde dat hij de nodige documenten niet kon voorleggen door gezondheidsproblemen en rugklachten. Volgens Vermaut brachten de politieagenten hem slagen en verwondingen toe. De politiezone sprak echter van weerspannigheid.

Voor de politierechtbank moest Vermaut zich enkel verantwoorden voor de veiligheidsgordel en het niet voorleggen van de nodige boorddocumenten. Hij werd over de hele lijn vrijgesproken.

KORTRIJK 19/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u