Veelvoorkomende verkeersovertredingen in Frankrijk door Belgen

 Veelvoorkomende verkeersovertredingen in Frankrijk door Belgen

Check voor u vertrekt wat verboden en verplicht is in uw wagen.Kijk na welke andere verkeersregels er in Frankrijk gelden. Ook voor fietsers en motorrijders gelden er enkele belangrijke verschillen.

 

 

 

Maar liefst 73% van alle buitenlandse verkeersboetes die wij Belgen bij elkaar rijden, komt uit Frankrijk. Wanneer u ons buurland binnenrijdt, wordt u dan ook in de gaten gehouden door zo’n 5000 flitscamera’s. Toch maken we ons niet enkel schuldig aan overdreven snelheid. Daarom somt IntoLaw enkele veelvoorkomende verkeersovertredingen voor u op. Kwestie van goed voorbereid met de wagen op vakantie te vertrekken en zonder boetes thuis te komen.

 

Opgelet voor het fietsvak

Wie met de wagen aan het stoplicht doorrijdt tot op het fietsvak of ‘sas-vélo’ mag zich aan een boete van €90 verwachten. U heeft het waarschijnlijk niet eens zelf in de gaten dat u betrapt bent aangezien dergelijke overtreding meestal wordt vastgelegd met een beveiligingscamera. Wanneer u deze achteraf thuis ontvangt, kan u de buitenlandse verkeersboete makkelijk online betalen.

Veiligheidshesjes binnen handbereik

Sinds 2008 is het in Frankrijk verplicht om een gevarendriehoek en een veiligheidshesje in de wagen te hebben. Aangezien u het hesje onmiddellijk moet aantrekken om de driehoek te plaatsen bij pech of een ongeval, moet het binnen handbereik liggen. Het volstaat dus niet om een veiligheidshesje in uw koffer te leggen. Als u er geen bij heeft, riskeert u een boete van €135. Ook als motorrijder moet u in Frankrijk over een veiligheidshesje beschikken. Inderdaad, ook voor motoren gelden in het buitenland andere regels.

Veiligheidshesjes voor fietsers

Neemt u fietsen mee naar Frankrijk? Sinds 2008 bent u er als fietser verplicht om een veiligheidshesje te dragen als u zich ’s nachts buiten de bebouwde kom begeeft, of overdag bij beperkte zichtbaarheid fietst. Ook is het verboden om naast elkaar te fietsen wanneer het donker is. Fietsers riskeren in dergelijke situaties een boete van €35. Een kind jonger dan 12 dat alleen fietst of achterop zit zonder helm is ook strafbaar. Deze regel werd pas in maart 2017 ingevoerd. Mama of papa krijgt dan een boete van €135.

Milieusticker verplicht

Om Parijs binnen te rijden op weekdagen tussen 8 en 20 uur heeft u een milieusticker of ecovignet nodig. Het ecovignet Crit’Air kan u makkelijk vooraf online bestellen. Steeds meer Franse steden voeren dit in dus bereid uw reis goed voor door dit voor uw vertrek te checken. Heeft u geen milieusticker dan krijgt u een boete van €68.

Radarverklikker

Heeft uw navigatiesysteem een radarverklikker? In Frankrijk kan u hiervoor een boete krijgen. Tevens mag u geen oortjes of headset gebruiken terwijl u met de wagen of de fiets rijdt. Het gebruik van een koptelefoon die met een snoer verbonden is met uw smartphone kost u €135. En dergelijke buitenlandse verkeersboetes betwisten is uiteraard niet evident. U wordt verondersteld de wegcode te kennen en er u aan te houden.

 

Heeft u in België een verkeersovertreding begaan? Voor vragen en bijstand in verband met verkeersrecht contacteert u IntoLaw.

 


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u