Trajectcontrole E17 richting Kortrijk pas eind april operationeel

 Trajectcontrole E17 richting Kortrijk pas eind april operationeel

Het systeem van trajectcontrole op de E17 richting Kortrijk in Gentbrugge zal niet begin maar ten vroegste eind april operationeel zijn. Dat verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer.

Vorig jaar werden er in die rijrichting amper bestuurders beboet omdat de software van de dynamische snelheidsborden niet communiceerde met de software van het trajectcontrolesysteem. Ondertussen zijn de nodige aanpassingen doorgevoerd, ook bij de politie, maar is het wachten op een ijkingsattest van de dienst Wetenschappelijke Metrologie (FOD Economie). "Het dossier werd tijdig ingestuurd, maar door werkdruk is het eind maart niet behandeld kunnen worden", zegt woordvoerster Ilse Luypaerts (AWV). "Die ijking is nodig om geldige vaststellingen te kunnen doen."

Normaal gezien zal het dossier op de derde donderdag van april behandeld worden, waardoor er vanaf eind april opnieuw gecontroleerd zal kunnen worden.

GENTBRUGGE 07/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u