Trajectcontrole E17 richting Kortrijk pas eind april operationeel

 Trajectcontrole E17 richting Kortrijk pas eind april operationeel

Het systeem van trajectcontrole op de E17 richting Kortrijk in Gentbrugge zal niet begin maar ten vroegste eind april operationeel zijn. Dat verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer.

Vorig jaar werden er in die rijrichting amper bestuurders beboet omdat de software van de dynamische snelheidsborden niet communiceerde met de software van het trajectcontrolesysteem. Ondertussen zijn de nodige aanpassingen doorgevoerd, ook bij de politie, maar is het wachten op een ijkingsattest van de dienst Wetenschappelijke Metrologie (FOD Economie). "Het dossier werd tijdig ingestuurd, maar door werkdruk is het eind maart niet behandeld kunnen worden", zegt woordvoerster Ilse Luypaerts (AWV). "Die ijking is nodig om geldige vaststellingen te kunnen doen."

Normaal gezien zal het dossier op de derde donderdag van april behandeld worden, waardoor er vanaf eind april opnieuw gecontroleerd zal kunnen worden.

GENTBRUGGE 07/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u