Trajectcontrole E17 richting Kortrijk pas eind april operationeel

 Trajectcontrole E17 richting Kortrijk pas eind april operationeel

Het systeem van trajectcontrole op de E17 richting Kortrijk in Gentbrugge zal niet begin maar ten vroegste eind april operationeel zijn. Dat verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer.

Vorig jaar werden er in die rijrichting amper bestuurders beboet omdat de software van de dynamische snelheidsborden niet communiceerde met de software van het trajectcontrolesysteem. Ondertussen zijn de nodige aanpassingen doorgevoerd, ook bij de politie, maar is het wachten op een ijkingsattest van de dienst Wetenschappelijke Metrologie (FOD Economie). "Het dossier werd tijdig ingestuurd, maar door werkdruk is het eind maart niet behandeld kunnen worden", zegt woordvoerster Ilse Luypaerts (AWV). "Die ijking is nodig om geldige vaststellingen te kunnen doen."

Normaal gezien zal het dossier op de derde donderdag van april behandeld worden, waardoor er vanaf eind april opnieuw gecontroleerd zal kunnen worden.

GENTBRUGGE 07/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u