Trajectcontrole E17 richting Kortrijk begin april weer operationeel

 Trajectcontrole E17 richting Kortrijk begin april weer operationeel

De trajectcontrole op de E17 richting Kortrijk in Gentbrugge zou begin april weer naar behoren moeten werken. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Vorig jaar werden er op de E17 richting Kortrijk in Gentbrugge nauwelijks automobilisten beboet, omdat de software van de dynamische snelheidsborden niet afgestemd was op de software van het trajectcontrolesysteem. Tot 20 november 2014 kregen slechts 1.764 chauffeurs een boete, terwijl er dat in 2013 en in de tweede jaarhelft van 2012 telkens meer dan 46.000 waren. In januari raakte bekend dat de software met elkaar verbonden werd. "Door het testen van de software zijn er nog aanpassingen gebeurd aan de nieuwe software en deze worden momenteel nog getest.", verduidelijkt woordvoerster Ilse Luypaerts van het Agentschap Wegen en Verkeer. "Daarna is er een nieuwe ijking van het systeem nodig, gezien de software werd aangepast. Deze staat half maart gepland. Tegen uiterlijk begin april zou het systeem opnieuw operationeel moeten zijn." Vlaams Parlementslid Joris Vandenbroucke (sp.a), die de minister verschillende vragen stelde over het systeem, hoopt dat de ICT-problemen nu eindelijk opgelost zijn. "Ik betreur dat er 3 jaar na de eerste installatie, er nog altijd problemen zijn, terwijl trajectcontroles wel degelijk een positieve impact hebben op de verkeersveiligheid.", zegt Vandenbroucke, die erop wijst dat de trajectcontrole voor Gentbrugge ook belangrijk is om de geluidsoverlast te verminderen. Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) zal op 3 april een lijst bekendmaken met nieuwe locaties waar trajectcontroles geïnstalleerd zullen worden.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u