Ruim 5 procent rijdt te snel in West-Vlaanderen

 Ruim 5 procent rijdt te snel in West-Vlaanderen

Tijdens de Verkeersveilige Week in West-Vlaanderen werden 5,46 procent van de automobilisten betrapt op overdreven snelheid. Slechts 1,49 procent reed onder invloed van alcohol, de helft minder in vergelijking met 2014.

Op vrijdag 27 februari werd in de provincies Oost- en West-Vlaanderen voor de 19de keer de kettingbotsing op de E17 in Nazareth herdacht. West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé organiseerde voor deze gelegenheid van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 februari een Verkeersveilige Week. Alle 19 lokale politiezones en de federale wegpolitie deden mee aan dit initiatief. Er werden in totaal 329 extra politiemensen ingezet en 2.046 werkuren aan deze controles besteed. De Vlaamse belastingsdienst en de douane ondersteunden de actie. Voor fiscale inbreuken werden tientallen pv's opgemaakt. Afgelopen week reden 6.603 van de 120.901 gecontroleerde voertuigen te snel, een lichte daling in vergelijking met 2014. Vijftien rijbewijzen werden ingetrokken wegens overdreven snelheid. Op 2.083 bestuurders bleken er amper 31 te diep in het glas gekeken te hebben, waarvan 12 onmiddellijk hun rijbewijs moesten inleveren. Van 5 anderen werd hun rijbewijs ingetrokken wegens recentelijk drugsgebruik. Er werden ook nog 584 andere inbreuken vastgesteld, zoals het niet dragen van een veiligheidsgordel of telefoneren achter het stuur.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u