Rijbewijs ingevorderd maar toch de baan op?

 Rijbewijs ingevorderd maar toch de baan op?

Aan een controle onderworpen terwijl uw rijbewijs ingevorderd was? Hoeveel kansen verdient een rcidivist? IntoLaw geeft een concreet voorbeeld.

-       Brugse vrouw beging meerdere verkeersovertredingen.

-       Hoewel haar rijbewijs ingevorderd werd, bestuurde ze een brommer klasse B.

-       Politierechter gaf gehoor aan de vraag om niet naar de cel te moeten.

 

Hoeveel kansen verdient iemand? Vorig jaar in mei werd een 37-jarige vrouw uit Brugge onderworpen aan een alcoholcontrole in Torhout. De dame die met haar bromfiets klasse B op weg was naar huis, bleek 2,44 promille alcohol in haar bloed te hebben. Het resultaat van de alcoholcontrole was echter niet het meest opvallende feit. De dame in kwestie bleek al een indrukwekkend palmares te hebben wat betreft verkeersovertredingen. Zo was op het moment van de feiten haar rijbewijs ingevorderd.

 

Ze had dus nog enkele jaren rijverbod staan aangezien haar rijbewijs ingevorderd was op basis van eerdere veroordelingen. De laatste 5 jaar was ze immers al 5 keer betrapt op rijden zonder rijbewijs en overmatig drankgebruik achter het stuur. Bovendien pleegde ze ook al 2 keer vluchtmisdrijf, een zware overtreding die helaas ook de laatste weken weer erg actueel is, en was haar verzekering meermaals niet in orde. Duidelijk een hardleerse dame die het niet hoog opheeft met het respecteren van een alcohollimiet of rijverbod.

 

De advocaat die deze moeder van 3 kinderen vertegenwoordigde, vroeg aan de politierechter om haar niet naar de gevangenis te sturen. “Dat zou catastrofale gevolgen hebben voor haar gezin”, klonk het vorige maand in de politierechtbank. De Brugse politierechter ging in op die vraag. Haar rijbewijs werd ingevorderd voor 5 jaar en hij veroordeelde haar tevens tot een werkstraf van 300 uur.

 

“Nu is het aan u” voegde de politierechter nog toe. “De volgende keer is het aangeraden om uw valies mee te brengen” besloot hij streng. Als ze na haar rijverbod terug achter het stuur wilt kruipen, zal de vrouw opnieuw moeten slagen voor haar theoretisch en praktisch examen. Rijst de vraag natuurlijk hoeveel kansen een overtreder verdient. Werd uw rijbewijs ingevorderd en wordt u betrapt achter het stuur dan is er immers sprake van herhaling of recidive en riskeert u zwaardere straffen.

 

Werd uw rijbewijs ingevorderd en heeft u bijstand nodig van een advocaat? Neem contact op met de advocaten van IntoLaw


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u