Rijbewijs ingevorderd maar toch de baan op?

 Rijbewijs ingevorderd maar toch de baan op?

Aan een controle onderworpen terwijl uw rijbewijs ingevorderd was? Hoeveel kansen verdient een rcidivist? IntoLaw geeft een concreet voorbeeld.

-       Brugse vrouw beging meerdere verkeersovertredingen.

-       Hoewel haar rijbewijs ingevorderd werd, bestuurde ze een brommer klasse B.

-       Politierechter gaf gehoor aan de vraag om niet naar de cel te moeten.

 

Hoeveel kansen verdient iemand? Vorig jaar in mei werd een 37-jarige vrouw uit Brugge onderworpen aan een alcoholcontrole in Torhout. De dame die met haar bromfiets klasse B op weg was naar huis, bleek 2,44 promille alcohol in haar bloed te hebben. Het resultaat van de alcoholcontrole was echter niet het meest opvallende feit. De dame in kwestie bleek al een indrukwekkend palmares te hebben wat betreft verkeersovertredingen. Zo was op het moment van de feiten haar rijbewijs ingevorderd.

 

Ze had dus nog enkele jaren rijverbod staan aangezien haar rijbewijs ingevorderd was op basis van eerdere veroordelingen. De laatste 5 jaar was ze immers al 5 keer betrapt op rijden zonder rijbewijs en overmatig drankgebruik achter het stuur. Bovendien pleegde ze ook al 2 keer vluchtmisdrijf, een zware overtreding die helaas ook de laatste weken weer erg actueel is, en was haar verzekering meermaals niet in orde. Duidelijk een hardleerse dame die het niet hoog opheeft met het respecteren van een alcohollimiet of rijverbod.

 

De advocaat die deze moeder van 3 kinderen vertegenwoordigde, vroeg aan de politierechter om haar niet naar de gevangenis te sturen. “Dat zou catastrofale gevolgen hebben voor haar gezin”, klonk het vorige maand in de politierechtbank. De Brugse politierechter ging in op die vraag. Haar rijbewijs werd ingevorderd voor 5 jaar en hij veroordeelde haar tevens tot een werkstraf van 300 uur.

 

“Nu is het aan u” voegde de politierechter nog toe. “De volgende keer is het aangeraden om uw valies mee te brengen” besloot hij streng. Als ze na haar rijverbod terug achter het stuur wilt kruipen, zal de vrouw opnieuw moeten slagen voor haar theoretisch en praktisch examen. Rijst de vraag natuurlijk hoeveel kansen een overtreder verdient. Werd uw rijbewijs ingevorderd en wordt u betrapt achter het stuur dan is er immers sprake van herhaling of recidive en riskeert u zwaardere straffen.

 

Werd uw rijbewijs ingevorderd en heeft u bijstand nodig van een advocaat? Neem contact op met de advocaten van IntoLaw


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u