Rijbewijs ingevorderd maar toch de baan op?

 Rijbewijs ingevorderd maar toch de baan op?

Aan een controle onderworpen terwijl uw rijbewijs ingevorderd was? Hoeveel kansen verdient een rcidivist? IntoLaw geeft een concreet voorbeeld.

-       Brugse vrouw beging meerdere verkeersovertredingen.

-       Hoewel haar rijbewijs ingevorderd werd, bestuurde ze een brommer klasse B.

-       Politierechter gaf gehoor aan de vraag om niet naar de cel te moeten.

 

Hoeveel kansen verdient iemand? Vorig jaar in mei werd een 37-jarige vrouw uit Brugge onderworpen aan een alcoholcontrole in Torhout. De dame die met haar bromfiets klasse B op weg was naar huis, bleek 2,44 promille alcohol in haar bloed te hebben. Het resultaat van de alcoholcontrole was echter niet het meest opvallende feit. De dame in kwestie bleek al een indrukwekkend palmares te hebben wat betreft verkeersovertredingen. Zo was op het moment van de feiten haar rijbewijs ingevorderd.

 

Ze had dus nog enkele jaren rijverbod staan aangezien haar rijbewijs ingevorderd was op basis van eerdere veroordelingen. De laatste 5 jaar was ze immers al 5 keer betrapt op rijden zonder rijbewijs en overmatig drankgebruik achter het stuur. Bovendien pleegde ze ook al 2 keer vluchtmisdrijf, een zware overtreding die helaas ook de laatste weken weer erg actueel is, en was haar verzekering meermaals niet in orde. Duidelijk een hardleerse dame die het niet hoog opheeft met het respecteren van een alcohollimiet of rijverbod.

 

De advocaat die deze moeder van 3 kinderen vertegenwoordigde, vroeg aan de politierechter om haar niet naar de gevangenis te sturen. “Dat zou catastrofale gevolgen hebben voor haar gezin”, klonk het vorige maand in de politierechtbank. De Brugse politierechter ging in op die vraag. Haar rijbewijs werd ingevorderd voor 5 jaar en hij veroordeelde haar tevens tot een werkstraf van 300 uur.

 

“Nu is het aan u” voegde de politierechter nog toe. “De volgende keer is het aangeraden om uw valies mee te brengen” besloot hij streng. Als ze na haar rijverbod terug achter het stuur wilt kruipen, zal de vrouw opnieuw moeten slagen voor haar theoretisch en praktisch examen. Rijst de vraag natuurlijk hoeveel kansen een overtreder verdient. Werd uw rijbewijs ingevorderd en wordt u betrapt achter het stuur dan is er immers sprake van herhaling of recidive en riskeert u zwaardere straffen.

 

Werd uw rijbewijs ingevorderd en heeft u bijstand nodig van een advocaat? Neem contact op met de advocaten van IntoLaw


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u