Rechtbank Leuven - Doodrijder ontsnapt in beroep niet aan zware straf

 Rechtbank Leuven - Doodrijder ontsnapt in beroep niet aan zware straf

Een man die in de zomer van 2013 in Langdorp een 21-jarige motorrijder doodreed, ontsnapte donderdag in beroep voor de correctionele rechtbank van Leuven niet aan zijn zware straf. De rechter bevestigde het bestreden vonnis: twaalf maanden cel waarvan de helft met uitstel en dertig maanden rijverbod.

Het dodelijke verkeersongeval vond plaats op 24 juni 2013 in Langdorp, deelgemeente van Aarschot in Vlaams-Brabant. Gerrit J. (33) uit Westerlo dommelde die fatale dag in achter het stuur van zijn Volkswagen cabrio en reed op het tegenovergestelde rijvak frontaal in op de jonge motard uit Herselt. Beide voertuigen vlogen in brand. De motorrijder stierf ter plaatse.

De Leuvense politierechtbank veroordeelde J. op 19 januari 2015 wegens onopzettelijke doding door een gebrek aan voorzichtigheid. De zware straf was onder meer het gevolg van een alcoholintoxicatie van 0,78 promille.

Negen dagen na het vonnis tekende J. beroep aan. Tijdens de behandeling op 17 september zei hij dat het ongeval te wijten was aan een ingegroeide tandwortel. Dat maakte hem versuft, veel meer dan de Duvel die hij gedronken had. "Zijn hoofd zat vol etter", stelde zijn advocaat. "Hij had ook twee dagen niets gegeten door relationele problemen."

De rechtbank achtte het beroep ongegrond en bevestigde het vonnis.

LEUVEN 15/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u