Rechtbank Leuven - Doodrijder ontsnapt in beroep niet aan zware straf

 Rechtbank Leuven - Doodrijder ontsnapt in beroep niet aan zware straf

Een man die in de zomer van 2013 in Langdorp een 21-jarige motorrijder doodreed, ontsnapte donderdag in beroep voor de correctionele rechtbank van Leuven niet aan zijn zware straf. De rechter bevestigde het bestreden vonnis: twaalf maanden cel waarvan de helft met uitstel en dertig maanden rijverbod.

Het dodelijke verkeersongeval vond plaats op 24 juni 2013 in Langdorp, deelgemeente van Aarschot in Vlaams-Brabant. Gerrit J. (33) uit Westerlo dommelde die fatale dag in achter het stuur van zijn Volkswagen cabrio en reed op het tegenovergestelde rijvak frontaal in op de jonge motard uit Herselt. Beide voertuigen vlogen in brand. De motorrijder stierf ter plaatse.

De Leuvense politierechtbank veroordeelde J. op 19 januari 2015 wegens onopzettelijke doding door een gebrek aan voorzichtigheid. De zware straf was onder meer het gevolg van een alcoholintoxicatie van 0,78 promille.

Negen dagen na het vonnis tekende J. beroep aan. Tijdens de behandeling op 17 september zei hij dat het ongeval te wijten was aan een ingegroeide tandwortel. Dat maakte hem versuft, veel meer dan de Duvel die hij gedronken had. "Zijn hoofd zat vol etter", stelde zijn advocaat. "Hij had ook twee dagen niets gegeten door relationele problemen."

De rechtbank achtte het beroep ongegrond en bevestigde het vonnis.

LEUVEN 15/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u