Moet een alcoholcontrole geheim blijven?

 Moet een alcoholcontrole geheim blijven?

Waarom is het tippen van een alcoholcontrole geen schending van beroepsgeheim? Welke sancties kan een agent hiervoor alsnog krijgen? IntoLaw verduidelijkt.

  • Waarom moest een West-Vlaamse agent zich verantwoorden?
  • Welke sancties werden hem hiervoor opgelegd?
  • Wat zegt de wet over het beroepsgeheim?

Mogen politieagenten een alcoholcontrole vooraf ‘verklappen’? Of schenden ze hiermee hun beroepsgeheim? Over deze vraag moest het hof van beroep in Gent zich onlangs buigen. Wat mag volgens de wet, en wat mag niet? Welke sancties kunnen loslippige agenten krijgen?

 

Waarom moest een West-Vlaamse agent zich verantwoorden?

De agent in kwestie was verantwoordelijk voor contacten binnen de vele bars in het zuiden van West-Vlaanderen. Het was dan ook in die hoedanigheid dat hij de uitbaatster van een bordeel in 2013 tipte over de alcoholcontrole die in Moeskroen zou plaatsvinden. De rechtbank van Kortrijk oordeelde toen echter dat de contacten tussen de agent en de uitbaatster iets te familiair verliepen.

“Ik wist dat ze regelmatig naar Moeskroen ging en wou een algemene waarschuwing geven over een bobcontrole”, haalde de agent aan tijdens zijn verhoor.

 

Welke sancties werden hem hiervoor opgelegd?

De politieman kreeg 6 maanden cel met uitstel voor het aanzetten tot ontucht en werd tevens veroordeeld omdat hij zijn boekje te buiten ging bij opzoekingen in de databank van de politie. Voor de tip betreffende de alcoholcontrole werd hij initieel vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs voor schending van het beroepsgeheim.

Het openbaar ministerie ging echter in beroep. Toch werd er afgelopen november in het Gentse hof van beroep beslist dat de man zijn beroepsgeheim niet geschonden heeft.

 

Wat zegt de wet over het beroepsgeheim?

‘Slechts de bekendmaking van persoonsgebonden informatie kan worden bestraft op grond van artikel 458’, zo staat te lezen in De Juristenkrant. ‘Wanneer het enkel gaat om de bekendmaking van materiële elementen, is de politieambtenaar slechts gehouden door een deontologische discretieplicht.’ Het tippen van de alcoholcontrole valt op basis van deze tekst, en dus ook volgens het hof, niet onder de schending van het beroepsgeheim.

Wanneer agenten persoonsgegevens lekken, zoals tegen wie een onderzoek loopt, schenden ze wél hun beroepsgeheim.

 

Werd u niet getipt over een mogelijke alcoholcontrole en blies u positief? Laat een eventuele boete eenvoudig berekenen door onderstaand formulier in te vullen of contacteer de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u