Meer inbreuken op gordeldracht

 Meer inbreuken op gordeldracht

De politie moet opnieuw meer boetes uitschrijven voor inbreuken op gordel- en kinderzitjesgebruik in de wagen. In het eerste semester van vorig jaar werden dagelijks gemiddeld 308 boetes uitgeschreven. Dat is een stevige stijging ten opzichte van de vorige jaren (273 in 2013 en 236 in 2012). Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op vraag van kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld), meldt De Zondag.

De cijfers zijn opmerkelijk omdat er sinds 1 maart 2013 hogere boetes van kracht zijn: 100 euro voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en 150 euro voor het niet gebruiken van een kinderbeveiligingssysteem. Rijden zonder gordel is één van de drie veel voorkomende oorzaken van dodelijke verkeersongevallen. Uit cijfers blijkt zelfs dat in ons land zes op tien dodelijke slachtoffers geen veiligheidsgordel droegen.

BRUSSEL 15/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u