Leuvense studentenkoepel niet te spreken over GAS-boete voor foutief geplaatste fietsen

  Leuvense studentenkoepel niet te spreken over GAS-boete voor foutief geplaatste fietsen

De Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (LOKO) heeft kritiek op de beslissing van het stadsbestuur om vanaf 1 januari 2016 een GAS-boete van 55 euro in te voeren voor hinderlijk en gevaarlijk gestalde rijwielen. De studentenkoepel is ook niet te spreken over het gebrek aan overleg over deze maatregel.

LOKO wijst vooreerst op de problematische capaciteit op vlak van fietsenstallingen. "Het is bijzonder jammer dat de stad al boetes wil geven aan foutief geplaatste fietsen zonder te wachten op de uitbreiding van het aantal fietsenstallingen, zoals bijvoorbeeld aan het station", stellen Delphine Ramon en Bram Van Baelen, studentenvertegenwoordigers bij LOKO, in een mededeling.

De studenten vragen zich ook af waarom dit nieuw politiereglement werd goedgekeurd zonder enig overleg met hen. Aan de KU Leuven en hogescholen studeren momenteel naar schatting 55.000 studenten waarvan er velen fietsen. "We hebben op dit moment geen flauw idee over de manier waarop de stad Leuven dit GAS-reglement wil gaan toepassen", aldus beide studentenvertegenwoordigers.

Tot nu toe moesten eigenaars van foutief gestalde fietsen een boete van vijf of tien euro betalen bij het afhalen van hun fiets, afhankelijk van het feit of de tweewieler al dan niet gegraveerd was. Vanaf 1 januari 2016 kan hiervoor een GAS-boete van 55 euro worden opgelegd. De boete geldt voor alle fietsen die hinderlijk en gevaarlijk gestald zijn.

Sinds enkele jaren is het overigens sowieso verboden om je fiets te parkeren op het Martelarenplein voor het station en op het Grote Markt, het Rector De Somerplein en het Benedenplein in het stadscentrum.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu