Kritiek op systeem van slimme verkeerslichten in Brussel

 Kritiek op systeem van slimme verkeerslichten in Brussel

Volgens Danny Smagghe van Touring heeft het Brussels Gewest 4 jaar geleden al slimme verkeerslichten aangekocht, maar zijn ze nog steeds niet geïnstalleerd. "Binnenkort is ook die technologie verouderd.", aldus Smagghe. Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet weerlegt die uitspraak.

"De uitspraak klopt niet. Er is al een systeem van intelligente verkeerslichten in Brussel. In 2014 nam Brussel Mobiliteit een verkeerslichtencentrale in gebruik waarop meer dan 500 verkeerslichten aangesloten kunnen worden en waarmee het verkeer veiliger en vlotter geregeld kan worden.", verklaart Smet. "Dankzij de centrale kunnen storingen sneller opgelost worden, kunnen verkeerslichten gestuurd worden als tunnels voor langere tijd dichtgaan, kan de verkeersstroom in real time aangepast worden en kunnen groene golven gecreëerd worden om de verkeersdrukte te verminderen. Die verkeerslichtencentrale kan nog tientallen jaren mee en is dus helemaal nog niet verouderd."

Er zijn momenteel 38 verkeersregelaars aangesloten op de verkeerslichtencentrale, maar tegen 2017 zouden dat er 140 moeten zijn. De levering van de nieuwe verkeersregelaars is al begroot, maar de plaatsing heeft vertraging opgelopen doordat beroep werd aangetekend bij de Raad van State tegen de gunningsbeslissing.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u