Groen licht voor 4 nieuwe trajectcontroles

 Groen licht voor 4 nieuwe trajectcontroles

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zette het licht op groen voor 4 nieuwe trajectcontroles en extra slimme camera’s op de gewestwegen. "Daar moet het aantal verkeersdoden drastisch naar beneden.", aldus Weyts.

De nieuwe trajectcontroles komen op de R13 in Turnhout, de N18 in Balen, de N126 in Geel en de N42 in Oosterzele. "We kiezen voor die locaties omdat er veel verkeersslachtoffers vallen.", verklaart Weyts. "Ze staan bovenaan de ranglijst. Op deze 4 locaties samen zijn de voorbije 5 jaar 6 doden, 20 zwaargewonden en 118 lichtgewonden gevallen. We hebben de verantwoordelijke politiezones daarover aangesproken. Zij willen het aantal verkeersdoden verminderen en ze investeren daarom mee in de nieuwe trajectcontroles."

Dit jaar worden de nieuwe portalen boven de weg al geïnstalleerd, begin volgend jaar zullen ze hardrijders beboeten. Maar omdat het hier gaat om de zogenaamde ANPR-camera's die automatisch nummerplaten herkennen, kan de politie er ook geseinde of niet-gekeurde wagens mee opsporen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u