Groen licht voor 4 nieuwe trajectcontroles

 Groen licht voor 4 nieuwe trajectcontroles

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zette het licht op groen voor 4 nieuwe trajectcontroles en extra slimme camera’s op de gewestwegen. "Daar moet het aantal verkeersdoden drastisch naar beneden.", aldus Weyts.

De nieuwe trajectcontroles komen op de R13 in Turnhout, de N18 in Balen, de N126 in Geel en de N42 in Oosterzele. "We kiezen voor die locaties omdat er veel verkeersslachtoffers vallen.", verklaart Weyts. "Ze staan bovenaan de ranglijst. Op deze 4 locaties samen zijn de voorbije 5 jaar 6 doden, 20 zwaargewonden en 118 lichtgewonden gevallen. We hebben de verantwoordelijke politiezones daarover aangesproken. Zij willen het aantal verkeersdoden verminderen en ze investeren daarom mee in de nieuwe trajectcontroles."

Dit jaar worden de nieuwe portalen boven de weg al geïnstalleerd, begin volgend jaar zullen ze hardrijders beboeten. Maar omdat het hier gaat om de zogenaamde ANPR-camera's die automatisch nummerplaten herkennen, kan de politie er ook geseinde of niet-gekeurde wagens mee opsporen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u