Doodrijder krijgt in beroep celstraf met uitstel

 Doodrijder krijgt in beroep celstraf met uitstel

Andres D. (28) uit Boechout kreeg in beroep een mildere straf voor het doodrijden van Stijn Van den Wijngaert (39) en het plegen van vluchtmisdrijf. De politierechter veroordeelde hem vorig jaar tot 4 jaar cel, waarvan 39 maanden effectief. De correctionele rechtbank maakte daar maandag echter 4 jaar met uitstel van. Het levenslang rijverbod en de 6.000 euro boete bleven dan weer wél behouden, maar daar had Andres zich ook niet tegen verzet.

De twintiger vierde vorig jaar in de nacht van 29 op 30 maart zijn promotie. Hij had op restaurant al stevig gedronken en zakte daarna af naar dancing La Rocca. Toen hij omstreeks 4.30 uur achter het stuur van zijn Opel Corsa kroop, was hij stomdronken en vertrok hij zonder zijn lichten aan te steken. In Boechout reed hij aan hoge snelheid Stijn Van den Wijngaert aan, die te voet op weg was naar huis na een feestje, en pleegde vluchtmisdrijf. Het slachtoffer was op slag dood. Andres D. werd vervolgens door de politie in Mortsel tegengehouden met een ingedeukte motorkap, loshangende bumper en verbrijzelde voorruit. Hij had maar liefst 3,01 promille alcohol en sporen van cocaïne in zijn bloed.

Vorig jaar betwistte Andres D. voor de politierechtbank nog zijn aansprakelijkheid: het slachtoffer stak over toen het rood was, hij had teveel gedronken om te beseffen dat hij vluchtmisdrijf pleegde en hij beweerde dat hij niet te snel reed. Op het proces in beroep bekende hij uiteindelijk schuld en kreeg hij een celstraf met uitstel. Hij moet wel in behandeling voor zijn alcohol- en drugsmisbruik.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u