Doodrijder krijgt in beroep celstraf met uitstel

 Doodrijder krijgt in beroep celstraf met uitstel

Andres D. (28) uit Boechout kreeg in beroep een mildere straf voor het doodrijden van Stijn Van den Wijngaert (39) en het plegen van vluchtmisdrijf. De politierechter veroordeelde hem vorig jaar tot 4 jaar cel, waarvan 39 maanden effectief. De correctionele rechtbank maakte daar maandag echter 4 jaar met uitstel van. Het levenslang rijverbod en de 6.000 euro boete bleven dan weer wél behouden, maar daar had Andres zich ook niet tegen verzet.

De twintiger vierde vorig jaar in de nacht van 29 op 30 maart zijn promotie. Hij had op restaurant al stevig gedronken en zakte daarna af naar dancing La Rocca. Toen hij omstreeks 4.30 uur achter het stuur van zijn Opel Corsa kroop, was hij stomdronken en vertrok hij zonder zijn lichten aan te steken. In Boechout reed hij aan hoge snelheid Stijn Van den Wijngaert aan, die te voet op weg was naar huis na een feestje, en pleegde vluchtmisdrijf. Het slachtoffer was op slag dood. Andres D. werd vervolgens door de politie in Mortsel tegengehouden met een ingedeukte motorkap, loshangende bumper en verbrijzelde voorruit. Hij had maar liefst 3,01 promille alcohol en sporen van cocaïne in zijn bloed.

Vorig jaar betwistte Andres D. voor de politierechtbank nog zijn aansprakelijkheid: het slachtoffer stak over toen het rood was, hij had teveel gedronken om te beseffen dat hij vluchtmisdrijf pleegde en hij beweerde dat hij niet te snel reed. Op het proces in beroep bekende hij uiteindelijk schuld en kreeg hij een celstraf met uitstel. Hij moet wel in behandeling voor zijn alcohol- en drugsmisbruik.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u