Doodrijder krijgt in beroep celstraf met uitstel

 Doodrijder krijgt in beroep celstraf met uitstel

Andres D. (28) uit Boechout kreeg in beroep een mildere straf voor het doodrijden van Stijn Van den Wijngaert (39) en het plegen van vluchtmisdrijf. De politierechter veroordeelde hem vorig jaar tot 4 jaar cel, waarvan 39 maanden effectief. De correctionele rechtbank maakte daar maandag echter 4 jaar met uitstel van. Het levenslang rijverbod en de 6.000 euro boete bleven dan weer wél behouden, maar daar had Andres zich ook niet tegen verzet.

De twintiger vierde vorig jaar in de nacht van 29 op 30 maart zijn promotie. Hij had op restaurant al stevig gedronken en zakte daarna af naar dancing La Rocca. Toen hij omstreeks 4.30 uur achter het stuur van zijn Opel Corsa kroop, was hij stomdronken en vertrok hij zonder zijn lichten aan te steken. In Boechout reed hij aan hoge snelheid Stijn Van den Wijngaert aan, die te voet op weg was naar huis na een feestje, en pleegde vluchtmisdrijf. Het slachtoffer was op slag dood. Andres D. werd vervolgens door de politie in Mortsel tegengehouden met een ingedeukte motorkap, loshangende bumper en verbrijzelde voorruit. Hij had maar liefst 3,01 promille alcohol en sporen van cocaïne in zijn bloed.

Vorig jaar betwistte Andres D. voor de politierechtbank nog zijn aansprakelijkheid: het slachtoffer stak over toen het rood was, hij had teveel gedronken om te beseffen dat hij vluchtmisdrijf pleegde en hij beweerde dat hij niet te snel reed. Op het proces in beroep bekende hij uiteindelijk schuld en kreeg hij een celstraf met uitstel. Hij moet wel in behandeling voor zijn alcohol- en drugsmisbruik.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u