Zelfrijdende auto van Google rijdt tegen bus

  Zelfrijdende auto van Google rijdt tegen bus

Eén van de zelfrijdende wagens van Google is in Californië tegen een bus gereden. Er raakte niemand gewond, zo berichten verschillende Amerikaanse media.

Het is niet de eerste maal dat één van de zelfrijdende wagens van Google betrokken is bij een ongeval, maar het zou wel de eerste keer zijn dat de auto zelf aan de oorzaak ligt van de crash. Het ongeval dateert al van 14 februari, de auto reed toen stapvoets tegen een openbare bus die minder dan 30 km/uur reed.

Het bedrijf, dat de botsing bevestigt, gaat nu overleg plegen met het plaatselijke verkeersdepartement om het incident te bespreken en te onderzoeken waar de fout ligt. Google in een persbericht: "we dragen zeker enige verantwoordelijkheid, want als de auto niet bewogen had, was er ook geen botsing geweest". Het bedrijf zegt dat het de algoritmes intussen heeft aangepast, "zodat de auto weet dat bussen en andere grote voertuigen minder geneigd zijn om te stoppen".

Aan boord van de zelfrijdende wagen zit ook steeds een persoon. Die verklaarde achteraf dat hij ervan uitging dat de bus de auto zou doorlaten en greep dus niet in.

De zelfrijdende wagens van Google hebben al zeker meer dan een miljoen kilometers afgelegd in verschillende staten van de Verenigde Staten. Tot nu toe waren er slechts heel weinig ongevallen, waar dan ook nog eens steeds derden in fout waren. Recentelijk lieten de autoriteiten verstaan dat ze openstaan voor een wettelijke doorbraak van zelfrijdende wagens.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u