Zaterdag start Verkeersveilige Week in West-Vlaanderen‏

 Zaterdag start Verkeersveilige Week in West-Vlaanderen‏

Voor het derde jaar op rij organiseert West-Vlaanderen op initiatief van provinciegouverneur Carl Decaluwé de Verkeersveilige Week. Een initiatief waarbij politiediensten bestuurders nauwgezet controleren, maar dat vooral moet informeren en sensibiliseren. De Verkeersveilige Week vindt plaats van zaterdag 21 februari tot en met vrijdag 27 februari.

Het initiatief werd op poten gezet ter nagedachtenis van de zware kettingbotsing op de E17 ter hoogte van Nazareth, op slotdag 27 februari precies 19 jaar geleden. Er vielen toen 10 doden en 56 zwaargewonden.

Het hoofddoel is vooral informeren, sensibiliseren, maar uiteraard ook controleren. Zeventien van de negentien lokale politiezones en de federale wegpolitie gaan doorheen de week extra verkeersacties organiseren.

De controles zijn gericht op overdreven snelheid, rijden onder invloed van alcohol en/of drugs, gordeldracht en de regelgeving inzake zwaar vervoer. Dat blijft nodig, want vorig jaar waren de cijfers belabberd, met dubbel zoveel snelheidsovertredingen en bijna drie keer zoveel inbreuken op alcoholmisbruik in vergelijking met de eerste editie. De gouverneur stak zijn ontgoocheling dan ook niet onder stoelen of banken.

De verhoogde terreurdreiging zal zich dit jaar weliswaar laten voelen. De controles zullen daaraan aangepast zijn.

Om de bestuurders maximaal te informeren zal onder meer het Vlaams Verkeerscentrum de controles aankondigen via de portieken boven de autosnelwegen. Ook de koepelorganisaties van transporteurs zullen geïnformeerd worden. De resultaten worden op 28 februari bekendgemaakt.

BRUGGE 19/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u