Zaak verkeersagressie Iljo Keisse opnieuw uitgesteld

 Zaak verkeersagressie Iljo Keisse opnieuw uitgesteld

De zaak van verkeersagressie waarbij Iljo Keisse aangereden werd tijdens een trainingsrit en in een schermutseling belandde, zal pas in september behandeld worden. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank donderdag beslist.

Het ongeval gebeurde op 19 juni in Destelbergen. Volgens Keisse werd hij opzettelijk aangereden door een autobestuurder en kwam het daarna tot een schermutseling, waarbij hij gewond raakte aan de schouder. Volgens zijn advocaat Walter van Steenbrugge is Keisse mogelijk blijvend arbeidsongeschikt. De kans bestaat dat hij niet meer aan baanrennen kan doen, omdat hij zich daarvoor moet kunnen afduwen.

De rechtbank besliste eerder om een arts aan te stellen om na te gaan of Keisse blijvende arbeidsongeschiktheid heeft. De zaak werd uitgesteld naar 22 september.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u