Weyts tegen verhoging maximumsnelheid op snelwegen
Woensdag 13 Januari 2016

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is tegen een verhoging van de maximumsnelheid op de snelwegen. Zijn federale collega Jacqueline Galant (MR) wil laten onderzoeken of de maximumsnelheid kan worden aangepast aan omstandigheden en sluit daarbij verhogingen niet uit.
"Waarom moet je al bestuderen wat al bestudeerd is?", vroeg Weyts zich in het Vlaams Parlement af na vragen van Joris Vandenbroucke (sp.a) en Björn Rzoska (Groen). Weyts wees op eerder studiewerk waaruit blijkt dat een verhoging zou zorgen voor 25 extra verkeersdoden per jaar.
De Vlaamse regering zal zelf nog meer inzetten op dynamische verkeersborden voor de snelwegen, zodat de maximale snelheid aangepast kan worden aan de omstandigheden. Nu al is 256 km van de 1.500 km aan snelwegen in Vlaanderen gedekt door dynamisch verkeersmanagement. Dit jaar zou dat aandeel verhoogd moeten worden, om uit te komen op een dekkingsgraad van 20 tot 25 procent.
Bron: Belga
Bereken je boete
Actueel

Maandag 03 Maart 2025
Welke aansprakelijkheid bij een ongeval op privéterrein?Wie is er aansprakelijk bij een ongeval op een privéterrein of parkeerplaats ? Intolaw bespreekt de definitie van de “openbare weg” om de verantwoordelijkheden bij dit soort ongevallen te bepalen. Heeft u behoefte aan professioneel juridisch advies voor de behandeling van uw gerechtelijk dossier? Neem contact op met Intolaw.
Lees meer
Maandag 03 Maart 2025
Opschorting van de uitspraak in België: principe en modaliteitenDe opschorting van de uitspraak, die niet verward dient te worden met de opschorting van de rijbewijsintrekking, is een coulancemaatregel die veel beklaagden wensen te verkrijgen. Maar wat is de oorsprong ervan ? Wat zijn de toepassingsvoorwaarden ? Zijn er verschillende modaliteiten ? En wat gebeurt er zodra de opschorting is verkregen ? Intolaw vat samen wat u moet weten over de opschorting van de uitspraak in België.
Lees meer
De technische keuring is een essentieel onderdeel van verkeersveiligheid. Maar mag een voertuig zonder geldige keuring nog steeds in het verkeer worden gebracht, bijvoorbeeld als de keuring is verlopen? Laten we deze stelling onderzoeken.
Lees meer