Weyts gaat jaarlijks 350 kruispunten uitrusten met slimme verkeerslichten
Donderdag 05 November 2015

Door de verkeerslichten op onze wegen goed op elkaar af te stemmen wil Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) de files aanpakken. Jaarlijks zullen er 350 kruispunten worden uitgerust met slimme verkeerslichten.
Talloze Vlamingen staan elke dag minutenlang aan te schuiven aan rode lichten op gewestwegen, terwijl noch van links, noch van rechts een andere wagen komt aangereden. "Daarom wil ik slimmere verkeerslichten die zichzelf constant aanpassen aan de echte verkeerssituatie.", aldus minister Weyts. Dat kan door de installatie van camera's en meetlussen in het wegdek. Op die manier zullen de lichten niet meer louter volgens vaste tijdsintervallen op groen springen.
"Vanaf 2016 is het de bedoeling om jaarlijks een 350-tal kruispunten te herbekijken en gericht aan te passen.", zegt Weyts nog. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is al volop bezig met proefprojecten. Eind dit jaar moet het huiswerk klaar zijn.
Bron: BELGA
Bereken je boete
Actueel

Maandag 03 Maart 2025
Welke aansprakelijkheid bij een ongeval op privéterrein?Wie is er aansprakelijk bij een ongeval op een privéterrein of parkeerplaats ? Intolaw bespreekt de definitie van de “openbare weg” om de verantwoordelijkheden bij dit soort ongevallen te bepalen. Heeft u behoefte aan professioneel juridisch advies voor de behandeling van uw gerechtelijk dossier? Neem contact op met Intolaw.
Lees meer
Maandag 03 Maart 2025
Opschorting van de uitspraak in België: principe en modaliteitenDe opschorting van de uitspraak, die niet verward dient te worden met de opschorting van de rijbewijsintrekking, is een coulancemaatregel die veel beklaagden wensen te verkrijgen. Maar wat is de oorsprong ervan ? Wat zijn de toepassingsvoorwaarden ? Zijn er verschillende modaliteiten ? En wat gebeurt er zodra de opschorting is verkregen ? Intolaw vat samen wat u moet weten over de opschorting van de uitspraak in België.
Lees meer
De technische keuring is een essentieel onderdeel van verkeersveiligheid. Maar mag een voertuig zonder geldige keuring nog steeds in het verkeer worden gebracht, bijvoorbeeld als de keuring is verlopen? Laten we deze stelling onderzoeken.
Lees meer