Weyts gaat jaarlijks 350 kruispunten uitrusten met slimme verkeerslichten

 Weyts gaat jaarlijks 350 kruispunten uitrusten met slimme verkeerslichten

Door de verkeerslichten op onze wegen goed op elkaar af te stemmen wil Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) de files aanpakken. Jaarlijks zullen er 350 kruispunten worden uitgerust met slimme verkeerslichten.

Talloze Vlamingen staan elke dag minutenlang aan te schuiven aan rode lichten op gewestwegen, terwijl noch van links, noch van rechts een andere wagen komt aangereden. "Daarom wil ik slimmere verkeerslichten die zichzelf constant aanpassen aan de echte verkeerssituatie.", aldus minister Weyts. Dat kan door de installatie van camera's en meetlussen in het wegdek. Op die manier zullen de lichten niet meer louter volgens vaste tijdsintervallen op groen springen.

"Vanaf 2016 is het de bedoeling om jaarlijks een 350-tal kruispunten te herbekijken en gericht aan te passen.", zegt Weyts nog. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is al volop bezig met proefprojecten. Eind dit jaar moet het huiswerk klaar zijn.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u