Welke app helpt me een betere chauffeur worden en boete vermijden?
Maandag 29 Januari 2018

Welke app kan me een betere autobestuurder maken? Hoe zit de app in elkaar? U hoeft uw gsm niet in de hand te hebben achter het stuur om van deze slimme app gebruik te kunnen maken. Hij helpt u veiliger rijden én maakt het een leuke ervaring.
· Wie ontwikkelde de app voor veilig rijden?
· Hoe werkt deze bijzondere app?
· Welke andere initiatieven hangen in de lucht?
Hoewel gsm’s in de auto wettelijk verboden zijn, gaf deze app toch een positieve draai aan de combinatie smartphone-auto. U hoeft de smartphone namelijk helemaal niet te hanteren tijdens het rijden, alles gaat gewoon vanzelf. De app helpt op verschillende manieren een veilige rijstijl te ontwikkelen en leert bestuurders meer over hun eigen rijstijl. Wie ontwikkelde het initiatief? Hoe zit het allemaal in elkaar?
Wie ontwikkelde de app voor veilig rijden?
De app Smart Drivers komt vanuit het Vias en Baloise Insurance, en bestaat al sinds mei 2017. Na de onthulling kwam de app echter nog maar weinig in het nieuws. Toch weet het Vias zeker dat de resultaten, die er voorlopig nog niet zijn, positieve beelden zullen geven. De app is vooral bedoeld om veilig rijden aan te sporen bij jongeren die vaak weinig zelfvertrouwen hebben achter het stuur. Maar liefst 62% van de bestuurders onder de 25 jaar geeft aan angstig te zijn nog voor hun praktisch rijexamen goed en wel begint.
Bij zo’n 21% van de letselongevallen in het verkeer zijn jonge bestuurders betrokken link nieuwe tekst, terwijl ze maar 9% van de bestuurders vertegenwoordigen. De app wil hen op een stressvrije manier helpen groeien als automobilist.
Hoe werkt deze bijzondere app?
Na installatie van de app hoeft u helemaal niets te doen. De app houdt onder andere bij waar u rijdt, hoe snel u gaat en hoe bruusk u remt. Op basis daarvan geeft die een score aan uw rit en tips om uw rijstijl veiliger te maken. Zo blijft u die dure boete hoe langer, hoe vlotter voor. De app houdt niet enkel de kwaliteit van uw rijstijl bij, het maakt veilig rijden ook leuk met vooropgestelde doelstellingen en competities met vrienden. Zo nodigt u andere vrienden met de app uit tot een strijd om wie de veiligste bestuurder is en krijgt u daarvoor punten. Met goede punten maakt u zelfs kans op een beloning!
Bovendien hebben niet enkel jongeren, maar ook ouders die optreden als begeleider baat bij Smart Drivers. Die geeft namelijk gericht advies over veilig rijden en begeleiden.
Welke andere initiatieven hangen in de lucht?
Smart Drivers is niet het enige initiatief dat jonge (en niet zo jonge) bestuurders aanspoort de boete te vermijden met een veilige rijstijl. Verzekeringskoepel Assuralia deed navraag bij 1.130 particulieren en 151 zelfstandigen over een zwarte doos in de auto tegen een korting bij de autoverzekering. Maar liefst 53% van hen zag dat zitten. Zo’n zwarte doos zou uw rijstijl analyseren en de mogelijkheid geven uw verzekeringspremies aan te passen aan uw rijstijl. Hoe veiliger, hoe goedkoper.
Hoe kan ik met een veilige rijstijl een boete vermijden? Wat als ik al een boete kreeg en die wil aanvechten? Vraag advies aan de advocaten van IntoLaw.
Bereken je boete
Actueel

Dinsdag 12 September 2023
Wat riskeer je als jonge bestuurder?In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.
Lees meer
Maandag 10 Juli 2023
Bijzondere bewijswaarde van het Proces-VerbaalIn een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?
Lees meer
Dinsdag 27 Juni 2023
Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimietSinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.
Lees meer