Welke app helpt me een betere chauffeur worden en boete vermijden?

 Welke app helpt me een betere chauffeur worden en boete vermijden?

Welke app kan me een betere autobestuurder maken? Hoe zit de app in elkaar? U hoeft uw gsm niet in de hand te hebben achter het stuur om van deze slimme app gebruik te kunnen maken. Hij helpt u veiliger rijden én maakt het een leuke ervaring.

·      Wie ontwikkelde de app voor veilig rijden?

·      Hoe werkt deze bijzondere app?

·      Welke andere initiatieven hangen in de lucht?

 

Hoewel gsm’s in de auto wettelijk verboden zijn, gaf deze app toch een positieve draai aan de combinatie smartphone-auto. U hoeft de smartphone namelijk helemaal niet te hanteren tijdens het rijden, alles gaat gewoon vanzelf. De app helpt op verschillende manieren een veilige rijstijl te ontwikkelen en leert bestuurders meer over hun eigen rijstijl. Wie ontwikkelde het initiatief? Hoe zit het allemaal in elkaar?

 

Wie ontwikkelde de app voor veilig rijden?

De app Smart Drivers komt vanuit het Vias en Baloise Insurance, en bestaat al sinds mei 2017. Na de onthulling kwam de app echter nog maar weinig in het nieuws. Toch weet het Vias zeker dat de resultaten, die er voorlopig nog niet zijn, positieve beelden zullen geven. De app is vooral bedoeld om veilig rijden aan te sporen bij jongeren die vaak weinig zelfvertrouwen hebben achter het stuur. Maar liefst 62% van de bestuurders onder de 25 jaar geeft aan angstig te zijn nog voor hun praktisch rijexamen goed en wel begint.

Bij zo’n 21% van de letselongevallen in het verkeer zijn jonge bestuurders betrokken link nieuwe tekst, terwijl ze maar 9% van de bestuurders vertegenwoordigen. De app wil hen op een stressvrije manier helpen groeien als automobilist.

Hoe werkt deze bijzondere app?

Na installatie van de app hoeft u helemaal niets te doen. De app houdt onder andere bij waar u rijdt, hoe snel u gaat en hoe bruusk u remt. Op basis daarvan geeft die een score aan uw rit en tips om uw rijstijl veiliger te maken. Zo blijft u die dure boete hoe langer, hoe vlotter voor. De app houdt niet enkel de kwaliteit van uw rijstijl bij, het maakt veilig rijden ook leuk met vooropgestelde doelstellingen en competities met vrienden. Zo nodigt u andere vrienden met de app uit tot een strijd om wie de veiligste bestuurder is en krijgt u daarvoor punten. Met goede punten maakt u zelfs kans op een beloning!

Bovendien hebben niet enkel jongeren, maar ook ouders die optreden als begeleider baat bij Smart Drivers. Die geeft namelijk gericht advies over veilig rijden en begeleiden.

Welke andere initiatieven hangen in de lucht?

Smart Drivers is niet het enige initiatief dat jonge (en niet zo jonge) bestuurders aanspoort de boete te vermijden met een veilige rijstijl. Verzekeringskoepel Assuralia deed navraag bij 1.130 particulieren en 151 zelfstandigen over een zwarte doos in de auto tegen een korting bij de autoverzekering. Maar liefst 53% van hen zag dat zitten. Zo’n zwarte doos zou uw rijstijl analyseren en de mogelijkheid geven uw verzekeringspremies aan te passen aan uw rijstijl. Hoe veiliger, hoe goedkoper.

 

Hoe kan ik met een veilige rijstijl een boete vermijden? Wat als ik al een boete kreeg en die wil aanvechten? Vraag advies aan de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u