Wegpiraat E314 krijgt 18 maanden cel voor agressie op fotograaf

 Wegpiraat E314 krijgt 18 maanden cel voor agressie op fotograaf

Curd V., de 51-jarige wegpiraat van de E314, is maandag door het Brusselse hof van beroep veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden met uitstel omdat de man in 2012 een fotograaf en de medewerkster van een notaris had aangevallen. V. zelf ontkende dat en zwaaide met een attest van zijn werkgeefster dat hem een alibi moest bezorgen. Dat attest is volgens het hof van beroep vals. De werkgeefster is daarom veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden met uitstel.

De fotograaf moest begin 2012 in opdracht van een notaris foto's gaan nemen van de woning waar V. verbleef. Volgens de fotograaf werd hij door V. hardhandig weggejaagd. De man zou hem daarbij geslagen en geschopt hebben en zou een hond op hem hebben afgestuurd. De fotograaf kon een aantal foto's voorleggen waaruit bleek dat hij verwondingen had opgelopen door de slagen maar ook door hondenbeten. V. verhinderde bovendien dat een medewerkster van de notaris, die bij het incident aanwezig was, de politie belde en zou nadien in een BWM gevlucht zijn.

V. ontkende alles en beweerde dat hij op het moment van de feiten in een Ikea-warenhuis op zoek was naar zijn portefeuille. Hij schermde met een attest van zijn werkgeefster en een handgeschreven verklaring van een medewerker van een transportfirma, die in de woning was op het moment van de feiten. Beide verklaringen moesten hem vrijpleiten maar zijn volgens het hof van beroep vals.

Curd V. kwam begin januari 2014 in het nieuws toen op Facebook een filmpje opdook waarin te zien is hoe hij op de E314 gevaarlijke rijmanoeuvres uitvoerde. Voor die feiten en tien andere feiten van verkeersagressie kreeg de man op 9 maart nog 18 maanden cel.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u