Wat doen de nieuwste flitscamera’s?

 Wat doen de nieuwste flitscamera’s?

Wat kunnen de nieuwste soorten flitscamera’s? Welke boetes zullen eraan vasthangen? Ontdek de nieuwste generatie flitser met IntoLaw.

·      Wat kunnen de nieuwste flitscamera’s?

·      Wanneer begint België ze te gebruiken?

·      Welke andere superflitsers bestaan er?

 

In Frankrijk kennen de automobilisten de nieuwste generatie flitspalen al. Nu toont België ook interesse om boetes voor te hard rijden nog efficiënter te maken. Maar wat kunnen die nieuwe flitspalen allemaal? En hoe verschillen ze van de superflitsers die we nu al kennen? Dat ontdekt u met IntoLaw.

 

Wat kunnen de nieuwste flitscamera’s?

De nieuwste generatie flitscamera’s zorgden in Frankrijk al voor een hoop flitsboetes. Binnenkort zal dat aantal ook in België oplopen dankzij de superradar. Maar hoe komt het dat die zoveel meer overtredingen vastlegt dan de andere versies? Dat is vooral te wijten aan een groter gezichtsveld. De superradar kan namelijk al flitsboetes uitdelen voor te hoge snelheid op 400 meter afstand. Bovendien zal de flitser niet echt flitsen, maar inbreuken via infrarood vastleggen.

Daarbij kan de superradar ook filmpjes maken om de foto’s te ondersteunen én mobiel in te zetten zijn. Binnenkort let u dus beter ruim op voorhand op uw snelheid.

 

Wanneer begint België ze te gebruiken?

Wanneer nieuwe toestellen worden geïmplementeerd in het verkeer, kunnen die maar beter zo foutloos mogelijk werken. Daarom zal het nog even duren vooraleer de nieuwe radar in België flitsboetes zal uitdelen. Voor de uitvoerige testfase en optimalisatie schafte Belgische radarspecialist Sirien alvast een testapparaat aan. “Nu moeten we eerst door een homologatieproces, dat makkelijk een tweetal jaar kan duren”, klinkt het daar.

Op dit moment wordt de werking ervan dus uitvoerig getest in de laboratoria van Sirien, maar ook de Europese en Belgische wetgeving worden ervoor geraadpleegd. Die verschilt namelijk van land tot land. Wanneer zowel de fysieke testfase als de wetgeving op punt staan, zou Sirien de toestellen kunnen verkopen aan de federale politie. Maar dat zal dus nog een tweetal jaar wachten zijn.

 

Welke andere superflitsers bestaan er?

De nieuwe flitsradar is niet het eerste toestel dat de naam ‘superflitser’ krijgt. Op onze wegen krijgen we al langer flitsboetes van slimme camera’s. Logge superflitspaal Lidar laat Gentse automobilisten al op de rem duwen sinds 2015. Daar kwam in 2016 nog een nieuwere generatie bij die 4 verschillende rijvakken en beide rijrichtingen kon vastleggen. Bovendien was die stukken beweeglijker en werd die daarom ook mobiel ingezet.

 

Wat als ik een flitsboete in de bus kreeg? Hoe kan ik zo’n boete aanvechten? Vraag advies aan de experts in verkeersrecht van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u