Wat doen de nieuwste flitscamera’s?

 Wat doen de nieuwste flitscamera’s?

Wat kunnen de nieuwste soorten flitscamera’s? Welke boetes zullen eraan vasthangen? Ontdek de nieuwste generatie flitser met IntoLaw.

·      Wat kunnen de nieuwste flitscamera’s?

·      Wanneer begint België ze te gebruiken?

·      Welke andere superflitsers bestaan er?

 

In Frankrijk kennen de automobilisten de nieuwste generatie flitspalen al. Nu toont België ook interesse om boetes voor te hard rijden nog efficiënter te maken. Maar wat kunnen die nieuwe flitspalen allemaal? En hoe verschillen ze van de superflitsers die we nu al kennen? Dat ontdekt u met IntoLaw.

 

Wat kunnen de nieuwste flitscamera’s?

De nieuwste generatie flitscamera’s zorgden in Frankrijk al voor een hoop flitsboetes. Binnenkort zal dat aantal ook in België oplopen dankzij de superradar. Maar hoe komt het dat die zoveel meer overtredingen vastlegt dan de andere versies? Dat is vooral te wijten aan een groter gezichtsveld. De superradar kan namelijk al flitsboetes uitdelen voor te hoge snelheid op 400 meter afstand. Bovendien zal de flitser niet echt flitsen, maar inbreuken via infrarood vastleggen.

Daarbij kan de superradar ook filmpjes maken om de foto’s te ondersteunen én mobiel in te zetten zijn. Binnenkort let u dus beter ruim op voorhand op uw snelheid.

 

Wanneer begint België ze te gebruiken?

Wanneer nieuwe toestellen worden geïmplementeerd in het verkeer, kunnen die maar beter zo foutloos mogelijk werken. Daarom zal het nog even duren vooraleer de nieuwe radar in België flitsboetes zal uitdelen. Voor de uitvoerige testfase en optimalisatie schafte Belgische radarspecialist Sirien alvast een testapparaat aan. “Nu moeten we eerst door een homologatieproces, dat makkelijk een tweetal jaar kan duren”, klinkt het daar.

Op dit moment wordt de werking ervan dus uitvoerig getest in de laboratoria van Sirien, maar ook de Europese en Belgische wetgeving worden ervoor geraadpleegd. Die verschilt namelijk van land tot land. Wanneer zowel de fysieke testfase als de wetgeving op punt staan, zou Sirien de toestellen kunnen verkopen aan de federale politie. Maar dat zal dus nog een tweetal jaar wachten zijn.

 

Welke andere superflitsers bestaan er?

De nieuwe flitsradar is niet het eerste toestel dat de naam ‘superflitser’ krijgt. Op onze wegen krijgen we al langer flitsboetes van slimme camera’s. Logge superflitspaal Lidar laat Gentse automobilisten al op de rem duwen sinds 2015. Daar kwam in 2016 nog een nieuwere generatie bij die 4 verschillende rijvakken en beide rijrichtingen kon vastleggen. Bovendien was die stukken beweeglijker en werd die daarom ook mobiel ingezet.

 

Wat als ik een flitsboete in de bus kreeg? Hoe kan ik zo’n boete aanvechten? Vraag advies aan de experts in verkeersrecht van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u