Wat doen de nieuwste flitscamera’s?

 Wat doen de nieuwste flitscamera’s?

Wat kunnen de nieuwste soorten flitscamera’s? Welke boetes zullen eraan vasthangen? Ontdek de nieuwste generatie flitser met IntoLaw.

·      Wat kunnen de nieuwste flitscamera’s?

·      Wanneer begint België ze te gebruiken?

·      Welke andere superflitsers bestaan er?

 

In Frankrijk kennen de automobilisten de nieuwste generatie flitspalen al. Nu toont België ook interesse om boetes voor te hard rijden nog efficiënter te maken. Maar wat kunnen die nieuwe flitspalen allemaal? En hoe verschillen ze van de superflitsers die we nu al kennen? Dat ontdekt u met IntoLaw.

 

Wat kunnen de nieuwste flitscamera’s?

De nieuwste generatie flitscamera’s zorgden in Frankrijk al voor een hoop flitsboetes. Binnenkort zal dat aantal ook in België oplopen dankzij de superradar. Maar hoe komt het dat die zoveel meer overtredingen vastlegt dan de andere versies? Dat is vooral te wijten aan een groter gezichtsveld. De superradar kan namelijk al flitsboetes uitdelen voor te hoge snelheid op 400 meter afstand. Bovendien zal de flitser niet echt flitsen, maar inbreuken via infrarood vastleggen.

Daarbij kan de superradar ook filmpjes maken om de foto’s te ondersteunen én mobiel in te zetten zijn. Binnenkort let u dus beter ruim op voorhand op uw snelheid.

 

Wanneer begint België ze te gebruiken?

Wanneer nieuwe toestellen worden geïmplementeerd in het verkeer, kunnen die maar beter zo foutloos mogelijk werken. Daarom zal het nog even duren vooraleer de nieuwe radar in België flitsboetes zal uitdelen. Voor de uitvoerige testfase en optimalisatie schafte Belgische radarspecialist Sirien alvast een testapparaat aan. “Nu moeten we eerst door een homologatieproces, dat makkelijk een tweetal jaar kan duren”, klinkt het daar.

Op dit moment wordt de werking ervan dus uitvoerig getest in de laboratoria van Sirien, maar ook de Europese en Belgische wetgeving worden ervoor geraadpleegd. Die verschilt namelijk van land tot land. Wanneer zowel de fysieke testfase als de wetgeving op punt staan, zou Sirien de toestellen kunnen verkopen aan de federale politie. Maar dat zal dus nog een tweetal jaar wachten zijn.

 

Welke andere superflitsers bestaan er?

De nieuwe flitsradar is niet het eerste toestel dat de naam ‘superflitser’ krijgt. Op onze wegen krijgen we al langer flitsboetes van slimme camera’s. Logge superflitspaal Lidar laat Gentse automobilisten al op de rem duwen sinds 2015. Daar kwam in 2016 nog een nieuwere generatie bij die 4 verschillende rijvakken en beide rijrichtingen kon vastleggen. Bovendien was die stukken beweeglijker en werd die daarom ook mobiel ingezet.

 

Wat als ik een flitsboete in de bus kreeg? Hoe kan ik zo’n boete aanvechten? Vraag advies aan de experts in verkeersrecht van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u