Wat doen de nieuwste flitscamera’s?
Vrijdag 22 December 2017
Wat kunnen de nieuwste soorten flitscamera’s? Welke boetes zullen eraan vasthangen? Ontdek de nieuwste generatie flitser met IntoLaw.
· Wat kunnen de nieuwste flitscamera’s?
· Wanneer begint België ze te gebruiken?
· Welke andere superflitsers bestaan er?
In Frankrijk kennen de automobilisten de nieuwste generatie flitspalen al. Nu toont België ook interesse om boetes voor te hard rijden nog efficiënter te maken. Maar wat kunnen die nieuwe flitspalen allemaal? En hoe verschillen ze van de superflitsers die we nu al kennen? Dat ontdekt u met IntoLaw.
Wat kunnen de nieuwste flitscamera’s?
De nieuwste generatie flitscamera’s zorgden in Frankrijk al voor een hoop flitsboetes. Binnenkort zal dat aantal ook in België oplopen dankzij de superradar. Maar hoe komt het dat die zoveel meer overtredingen vastlegt dan de andere versies? Dat is vooral te wijten aan een groter gezichtsveld. De superradar kan namelijk al flitsboetes uitdelen voor te hoge snelheid op 400 meter afstand. Bovendien zal de flitser niet echt flitsen, maar inbreuken via infrarood vastleggen.
Daarbij kan de superradar ook filmpjes maken om de foto’s te ondersteunen én mobiel in te zetten zijn. Binnenkort let u dus beter ruim op voorhand op uw snelheid.
Wanneer begint België ze te gebruiken?
Wanneer nieuwe toestellen worden geïmplementeerd in het verkeer, kunnen die maar beter zo foutloos mogelijk werken. Daarom zal het nog even duren vooraleer de nieuwe radar in België flitsboetes zal uitdelen. Voor de uitvoerige testfase en optimalisatie schafte Belgische radarspecialist Sirien alvast een testapparaat aan. “Nu moeten we eerst door een homologatieproces, dat makkelijk een tweetal jaar kan duren”, klinkt het daar.
Op dit moment wordt de werking ervan dus uitvoerig getest in de laboratoria van Sirien, maar ook de Europese en Belgische wetgeving worden ervoor geraadpleegd. Die verschilt namelijk van land tot land. Wanneer zowel de fysieke testfase als de wetgeving op punt staan, zou Sirien de toestellen kunnen verkopen aan de federale politie. Maar dat zal dus nog een tweetal jaar wachten zijn.
Welke andere superflitsers bestaan er?
De nieuwe flitsradar is niet het eerste toestel dat de naam ‘superflitser’ krijgt. Op onze wegen krijgen we al langer flitsboetes van slimme camera’s. Logge superflitspaal Lidar laat Gentse automobilisten al op de rem duwen sinds 2015. Daar kwam in 2016 nog een nieuwere generatie bij die 4 verschillende rijvakken en beide rijrichtingen kon vastleggen. Bovendien was die stukken beweeglijker en werd die daarom ook mobiel ingezet.
Wat als ik een flitsboete in de bus kreeg? Hoe kan ik zo’n boete aanvechten? Vraag advies aan de experts in verkeersrecht van IntoLaw.
Bereken je boete
Actueel
Woensdag 19 Juni 2024
Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatieWat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.
Lees meerDonderdag 30 Mei 2024
Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AIVan aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.
Lees meerWoensdag 22 Mei 2024
Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.
Lees meer