Voor deze vakantiebestemmingen heeft u een wegenvignet nodig

 Voor deze vakantiebestemmingen heeft u een wegenvignet nodig

 Steeds meer landen voeren het wegenvignet of milieuvignet in.Zonder geldige sticker op uw voorruit riskeert u een boete.Hier vindt u een overzicht van de populairste vakantiebestemmingen.In steeds meer landen is het verplicht om een wegenvignet of een milieuvignet aan te kopen en zichtbaar op uw ruit te bevestigen. In het buitenland gelden nu eenmaal andere verkeersregels dan in België. Zonder sticker riskeert u een verkeersboete. Beter voorkomen dan betalen dus! Daarom geeft Intolaw u een overzicht van de populairste vakantielanden. Naar waar vertrekt u deze zomer met de auto? 

Umweltplakette Duitsland

Het milieuvignet voor Duitsland heeft u enkel nodig voor het binnenrijden van bepaalde stadscentra. Momenteel bestaat de lijst al uit zo’n 70 steden. Wanneer u dus bijvoorbeeld met de auto via de Duitse snelwegen naar Oostenrijk rijdt, is dit niet nodig. U kan de milieusticker of ‘Umweltplakette’ makkelijk vooraf kopen via de webshop van VAB. Dit kost u ongeveer €15. Als u geen sticker heeft, riskeert u een boete van €80.

Ecovignet Crit’Air Frankrijk

Ook in Frankrijk is sinds kort het ecovignet Crit’Air verplicht in bepaalde steden. Dit systeem werd al ingevoerd in Parijs, Lyon, Lille en Grenoble maar vanaf september 2017 zullen nog andere steden aan het lijstje worden toegevoegd. Binnen deze zones mag u uitsluitend op weekdagen tussen 8 uur en 20 uur rijden, met een ecovignet uiteraard. Vertrekt u binnenkort met de auto naar Frankrijk, bestel dan tijdig uw ecovignet op www.certificat-air.gouv.fr/. Zonder ecovignet riskeert u een boete van €68.

Wegenvignet Oostenrijk

In Oostenrijk heeft u een wegenvignet nodig om over de A-wegen én S-wegen te rijden. Bent u al vertrokken zonder wegenvignet? Koop er dan eentje bij de grens, in een tankstation of bij de automobielclubs ÖAMTC en ARBÖ. Er zijn 3 mogelijkheden: een 10-dagen vignet, een 2-maanden vignet of een jaarvignet. Als u de grens met Oostenrijk oversteekt zonder vignet mag u zich aan een verkeersboete van €120 verwachten. Ja, verkeersboetes kunnen in het buitenland hoog oplopen.

Wegenvignet Zwitserland

In Zwitserland heeft u een wegenvignet nodig om over de snelwegen, de zogeheten A-wegen, te rijden. Koop dit vignet vooraf of in een tankstation bij de grens met Zwitserland. Dit wegenvignet is sowieso een jaarvignet en kost u €45. U kan dus nog een keertje terugkomen als u de Zwitserse bergen en chocolade niet kan missen. Let op: om een verkeersboete te voorkomen is het belangrijk dat deze sticker volgens de regels bevestigd wordt. De sticker moet aan de binnenkant van uw voorruit, aan de bestuurderskant, in de bovenhoek geplakt worden. Indien u een getinte band tegen de zon op uw ruit heeft, mag de sticker iets lager. Geen sticker of een fout geplakte sticker bekoopt u met een boete van ongeveer €110.


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u