Volvo’s gaan informatie delen over wegtoestand

 Volvo’s gaan informatie delen over wegtoestand

Zweeds autobouwer Volvo Cars werkt samen met de Zweedse en Noorse verkeersautoriteiten aan een project dat auto's zal toelaten om informatie uit te wisselen over de toestand van het wegdek, zoals oa. ijsplekken. Deze informatie zal gedeeld worden via een cloud-gebaseerd netwerk. De huidige testvloot van 50 zal uitgebreid worden naar 1.000 voertuigen en deze technologie zou binnen enkele jaren beschikbaar moeten zijn.

"Hoe meer informatie over het wegdek er kan gedeeld worden, hoe minder verrassingen. En wanneer je een auto bestuurt, dan zijn verrassingen hetgeen je het meest wil vermijden.", legt Erik Israelsson van Volvo Cars uit. "In dat opzicht hebben we een glad wegdek alarm ontwikkeld, dat bestuurders op de hoogte brengt van ijsplekken en dat bijdraagt tot het efficiënter maken van het winteronderhoud van de wegen." Dit glad wegdek alarm zal ook de nodige informatie doorsturen naar de wegbeheerders.

Het onderzoeksproject nadert zijn uitvoeringsfase. De technologie staat op punt en de test- en validatiefase gaat nu van start. "Dit brengt ons dichter bij onze veiligheidsdoelstelling om tegen 2020 geen dodelijke of zwaargewonde verkeersslachtoffers meer te hebben in de nieuwe Volvo-wagens.", klinkt het.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u