Volvo’s gaan informatie delen over wegtoestand

 Volvo’s gaan informatie delen over wegtoestand

Zweeds autobouwer Volvo Cars werkt samen met de Zweedse en Noorse verkeersautoriteiten aan een project dat auto's zal toelaten om informatie uit te wisselen over de toestand van het wegdek, zoals oa. ijsplekken. Deze informatie zal gedeeld worden via een cloud-gebaseerd netwerk. De huidige testvloot van 50 zal uitgebreid worden naar 1.000 voertuigen en deze technologie zou binnen enkele jaren beschikbaar moeten zijn.

"Hoe meer informatie over het wegdek er kan gedeeld worden, hoe minder verrassingen. En wanneer je een auto bestuurt, dan zijn verrassingen hetgeen je het meest wil vermijden.", legt Erik Israelsson van Volvo Cars uit. "In dat opzicht hebben we een glad wegdek alarm ontwikkeld, dat bestuurders op de hoogte brengt van ijsplekken en dat bijdraagt tot het efficiënter maken van het winteronderhoud van de wegen." Dit glad wegdek alarm zal ook de nodige informatie doorsturen naar de wegbeheerders.

Het onderzoeksproject nadert zijn uitvoeringsfase. De technologie staat op punt en de test- en validatiefase gaat nu van start. "Dit brengt ons dichter bij onze veiligheidsdoelstelling om tegen 2020 geen dodelijke of zwaargewonde verkeersslachtoffers meer te hebben in de nieuwe Volvo-wagens.", klinkt het.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u