Vluchtmisdrijf Aalst - Rijbewijs 19-jarige autobestuurder drie maanden langer ingetrokken

 Vluchtmisdrijf Aalst - Rijbewijs 19-jarige autobestuurder drie maanden langer ingetrokken

De 19-jarige autobestuurder die eind augustus in de Aalsterse deelgemeente Nieuwerkerken vluchtmisdrijf pleegde nadat hij een meisje van 3 doodreed en haar moeder fataal verwondde, is zijn rijbewijs drie maanden langer kwijt. Dat heeft de politierechtbank in Aalst donderdag beslist. De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen bevestigt dat de tiener ook onder invloed van drugs verkeerde op het moment van het ongeval.

Het ongeval gebeurde op zondag 23 augustus in de Kwalestraat in Nieuwerkerken. Een meisje van drie jaar en haar 31-jarige moeder uit Brugge werden aangereden door een autobestuurder, die daarop de vlucht nam. Het kind overleed ter plaatse en de vrouw bezweek de woensdag nadien aan haar verwondingen. De klap gebeurde voor een feestzaal waar de slacht offers e en verjaardagsfeest van hun 90-jarige (over)grootmoeder zouden bijwonen. Dankzij de verklaring van getuigen kon de vermoedelijke dader kort na de feiten worden opgepakt.

De vluchtrijder, een 19-jarige man uit Haaltert, legde een positieve ademtest af. De aanrijding gebeurde in een zone 30, maar de man reed te snel. Zijn voertuig werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd twee weken ingetrokken. De politierechtbank in Aalst heeft de intrekking van het rijbewijs met drie maanden verlengd.

De ademtest van de jongeman bedroeg 0,88 milligram per liter uitgeademde alveolaire lucht, wat overeenkomt met twee promille alcohol in het bloed. Het Laatste Nieuws meldde vrijdag dat de verdachte onder invloed was van verscheidene andere verdovende middelen. De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen bevestigt dat, maar geeft geen verdere details omdat het onderzoek nog loopt.

AALST 04/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u