Vluchtmisdrijf Aalst - Rijbewijs 19-jarige autobestuurder drie maanden langer ingetrokken

 Vluchtmisdrijf Aalst - Rijbewijs 19-jarige autobestuurder drie maanden langer ingetrokken

De 19-jarige autobestuurder die eind augustus in de Aalsterse deelgemeente Nieuwerkerken vluchtmisdrijf pleegde nadat hij een meisje van 3 doodreed en haar moeder fataal verwondde, is zijn rijbewijs drie maanden langer kwijt. Dat heeft de politierechtbank in Aalst donderdag beslist. De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen bevestigt dat de tiener ook onder invloed van drugs verkeerde op het moment van het ongeval.

Het ongeval gebeurde op zondag 23 augustus in de Kwalestraat in Nieuwerkerken. Een meisje van drie jaar en haar 31-jarige moeder uit Brugge werden aangereden door een autobestuurder, die daarop de vlucht nam. Het kind overleed ter plaatse en de vrouw bezweek de woensdag nadien aan haar verwondingen. De klap gebeurde voor een feestzaal waar de slacht offers e en verjaardagsfeest van hun 90-jarige (over)grootmoeder zouden bijwonen. Dankzij de verklaring van getuigen kon de vermoedelijke dader kort na de feiten worden opgepakt.

De vluchtrijder, een 19-jarige man uit Haaltert, legde een positieve ademtest af. De aanrijding gebeurde in een zone 30, maar de man reed te snel. Zijn voertuig werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd twee weken ingetrokken. De politierechtbank in Aalst heeft de intrekking van het rijbewijs met drie maanden verlengd.

De ademtest van de jongeman bedroeg 0,88 milligram per liter uitgeademde alveolaire lucht, wat overeenkomt met twee promille alcohol in het bloed. Het Laatste Nieuws meldde vrijdag dat de verdachte onder invloed was van verscheidene andere verdovende middelen. De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen bevestigt dat, maar geeft geen verdere details omdat het onderzoek nog loopt.

AALST 04/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu