Vluchtmisdrijf Aalst - Bestuurder onder invloed opgepakt

 Vluchtmisdrijf Aalst - Bestuurder onder invloed opgepakt

De bestuurder die in Nieuwerkerken (Aalst) een kleuter (3) doodreed en haar moeder levensgevaarlijk verwondde en daarop de vlucht nam, werd gearresteerd en legde een positieve ademtest af. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde.

In de Kwalestraat in Nieuwerkerken (Aalst) werden zondagmiddag twee voetgangers aangereden door een autobestuurder die daarop de vlucht nam. Een kleutermeisje van drie jaar overleed aan haar verwondingen, haar 31-jarige moeder uit Brugge vecht in het ziekenhuis voor haar leven.

De aanrijding gebeurde iets voor 12 uur, na het ongeval nam de bestuurder de vlucht. "Dankzij de verklaring van getuigen, die een beschrijving konden geven van de bestuurder, en die een deel van de nummerplaat konden noteren, kon de vermoedelijke dader kort na de feiten worden aangetroffen", zegt persmagistrate Caroline Jonckers (parket van Oost-Vlaanderen).

De vluchtrijder, een 19-jarige man uit Haaltert, legde een positieve ademtest af en werd op bevel van het parket gearresteerd. Zijn voertuig is in beslag genomen en zijn rijbewijs is voor minstens 15 dagen ingetrokken.

Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van de feiten was zondag rond 15.15 uur nog volop aan de gang.

Volgens de Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese (N-VA), die na de gebeurtenissen naar de plaats van het ongeval trok om de familieleden te spreken, gebeurde het tragische ongeval ter hoogte van een feestzaal.

AALST 23/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u