Vluchtmisdrijf Aalst - Bestuurder onder invloed opgepakt

 Vluchtmisdrijf Aalst - Bestuurder onder invloed opgepakt

De bestuurder die in Nieuwerkerken (Aalst) een kleuter (3) doodreed en haar moeder levensgevaarlijk verwondde en daarop de vlucht nam, werd gearresteerd en legde een positieve ademtest af. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde.

In de Kwalestraat in Nieuwerkerken (Aalst) werden zondagmiddag twee voetgangers aangereden door een autobestuurder die daarop de vlucht nam. Een kleutermeisje van drie jaar overleed aan haar verwondingen, haar 31-jarige moeder uit Brugge vecht in het ziekenhuis voor haar leven.

De aanrijding gebeurde iets voor 12 uur, na het ongeval nam de bestuurder de vlucht. "Dankzij de verklaring van getuigen, die een beschrijving konden geven van de bestuurder, en die een deel van de nummerplaat konden noteren, kon de vermoedelijke dader kort na de feiten worden aangetroffen", zegt persmagistrate Caroline Jonckers (parket van Oost-Vlaanderen).

De vluchtrijder, een 19-jarige man uit Haaltert, legde een positieve ademtest af en werd op bevel van het parket gearresteerd. Zijn voertuig is in beslag genomen en zijn rijbewijs is voor minstens 15 dagen ingetrokken.

Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van de feiten was zondag rond 15.15 uur nog volop aan de gang.

Volgens de Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese (N-VA), die na de gebeurtenissen naar de plaats van het ongeval trok om de familieleden te spreken, gebeurde het tragische ongeval ter hoogte van een feestzaal.

AALST 23/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u