Vluchtmisdrijf Aalst - Bestuurder onder invloed opgepakt

 Vluchtmisdrijf Aalst - Bestuurder onder invloed opgepakt

De bestuurder die in Nieuwerkerken (Aalst) een kleuter (3) doodreed en haar moeder levensgevaarlijk verwondde en daarop de vlucht nam, werd gearresteerd en legde een positieve ademtest af. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde.

In de Kwalestraat in Nieuwerkerken (Aalst) werden zondagmiddag twee voetgangers aangereden door een autobestuurder die daarop de vlucht nam. Een kleutermeisje van drie jaar overleed aan haar verwondingen, haar 31-jarige moeder uit Brugge vecht in het ziekenhuis voor haar leven.

De aanrijding gebeurde iets voor 12 uur, na het ongeval nam de bestuurder de vlucht. "Dankzij de verklaring van getuigen, die een beschrijving konden geven van de bestuurder, en die een deel van de nummerplaat konden noteren, kon de vermoedelijke dader kort na de feiten worden aangetroffen", zegt persmagistrate Caroline Jonckers (parket van Oost-Vlaanderen).

De vluchtrijder, een 19-jarige man uit Haaltert, legde een positieve ademtest af en werd op bevel van het parket gearresteerd. Zijn voertuig is in beslag genomen en zijn rijbewijs is voor minstens 15 dagen ingetrokken.

Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van de feiten was zondag rond 15.15 uur nog volop aan de gang.

Volgens de Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese (N-VA), die na de gebeurtenissen naar de plaats van het ongeval trok om de familieleden te spreken, gebeurde het tragische ongeval ter hoogte van een feestzaal.

AALST 23/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u