Vluchtmisdrijf Aalst - Bestuurder onder invloed opgepakt

 Vluchtmisdrijf Aalst - Bestuurder onder invloed opgepakt

De bestuurder die in Nieuwerkerken (Aalst) een kleuter (3) doodreed en haar moeder levensgevaarlijk verwondde en daarop de vlucht nam, werd gearresteerd en legde een positieve ademtest af. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde.

In de Kwalestraat in Nieuwerkerken (Aalst) werden zondagmiddag twee voetgangers aangereden door een autobestuurder die daarop de vlucht nam. Een kleutermeisje van drie jaar overleed aan haar verwondingen, haar 31-jarige moeder uit Brugge vecht in het ziekenhuis voor haar leven.

De aanrijding gebeurde iets voor 12 uur, na het ongeval nam de bestuurder de vlucht. "Dankzij de verklaring van getuigen, die een beschrijving konden geven van de bestuurder, en die een deel van de nummerplaat konden noteren, kon de vermoedelijke dader kort na de feiten worden aangetroffen", zegt persmagistrate Caroline Jonckers (parket van Oost-Vlaanderen).

De vluchtrijder, een 19-jarige man uit Haaltert, legde een positieve ademtest af en werd op bevel van het parket gearresteerd. Zijn voertuig is in beslag genomen en zijn rijbewijs is voor minstens 15 dagen ingetrokken.

Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van de feiten was zondag rond 15.15 uur nog volop aan de gang.

Volgens de Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese (N-VA), die na de gebeurtenissen naar de plaats van het ongeval trok om de familieleden te spreken, gebeurde het tragische ongeval ter hoogte van een feestzaal.

AALST 23/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u