Vluchtmisdrijf Aalst - Bestuurder onder invloed opgepakt

 Vluchtmisdrijf Aalst - Bestuurder onder invloed opgepakt

De bestuurder die in Nieuwerkerken (Aalst) een kleuter (3) doodreed en haar moeder levensgevaarlijk verwondde en daarop de vlucht nam, werd gearresteerd en legde een positieve ademtest af. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde.

In de Kwalestraat in Nieuwerkerken (Aalst) werden zondagmiddag twee voetgangers aangereden door een autobestuurder die daarop de vlucht nam. Een kleutermeisje van drie jaar overleed aan haar verwondingen, haar 31-jarige moeder uit Brugge vecht in het ziekenhuis voor haar leven.

De aanrijding gebeurde iets voor 12 uur, na het ongeval nam de bestuurder de vlucht. "Dankzij de verklaring van getuigen, die een beschrijving konden geven van de bestuurder, en die een deel van de nummerplaat konden noteren, kon de vermoedelijke dader kort na de feiten worden aangetroffen", zegt persmagistrate Caroline Jonckers (parket van Oost-Vlaanderen).

De vluchtrijder, een 19-jarige man uit Haaltert, legde een positieve ademtest af en werd op bevel van het parket gearresteerd. Zijn voertuig is in beslag genomen en zijn rijbewijs is voor minstens 15 dagen ingetrokken.

Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van de feiten was zondag rond 15.15 uur nog volop aan de gang.

Volgens de Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese (N-VA), die na de gebeurtenissen naar de plaats van het ongeval trok om de familieleden te spreken, gebeurde het tragische ongeval ter hoogte van een feestzaal.

AALST 23/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u