VLAREG: Wegen en Verkeer legt fietstunnel aan voor Leirekensroute

 VLAREG: Wegen en Verkeer legt fietstunnel aan voor Leirekensroute

Het Agentschap Wegen en Verkeer (de beheerder van de Vlaamse autosnelwegen en gewestwegen) start dit voorjaar met de aanleg van een fietstunnel onder de Dendermondsesteenweg (N47) op de Leirekensroute. Dit is de route op de oude spoorwegbedding tussen Londerzeel over Opwijk naar Aalst, een veelgebruikte fiets- en wandelroute. Niet alleen recreatieve fietsers gebruiken deze route vaak. Ook veel schoolkinderen fietsen dagelijks via deze route naar school.

De kruising van de Leirekensroute met de drukke Dendermondsesteenweg zorgt voor onveilige situaties. Met een fietstunnel zullen voetgangers en fietsers de Dendermondsesteenweg in de toekomst veilig kunnen oversteken. De werken zullen worden uitgevoerd over een termijn van anderhalf tot twee jaar.

Bouw tunnel start dit voorjaar

Wegen en Verkeer legt een fietstunnel aan op de Leirekensroute onder de Dendermondsesteenweg (N47) zodat voetgangers en fietsers veilig de weg kunnen kruisen. Voor Wegen en Verkeer de werken dit voorjaar (april-mei) aanvat, verplaatsen de nutsmaatschappijen lokaal hun leidingen. De aanleg van de koker onder de rijweg en het plaatsen van de tunnelmonden gebeuren in fasen over een periode van anderhalf tot twee jaar. Deze lange uitvoeringstermijn is onvermijdelijk omdat Wegen en Verkeer niet kan werken met prefab-betonelementen omwille van de afmetingen van de fietstunnel. Dit betekent dat het beton voor de fietstunnel ter plaatse moet worden gestort.

Dit gebeurt in verschillende fasen, omdat elke laag volledig klaar en uitgehard moet zijn, alvorens de aannemer het volgende segment kan bouwen.

Nieuw fietspad over afstand van 240 m

Na aanleg van de fietstunnel werkt Wegen en Verkeer het geheel af met de vernieuwing van het fietspad van Leirekensroute aan elke zijde van de tunnel over een afstand van 120 m. Ook bepaalde stukken van de Dendermondsesteenweg (rijweg en fietspad) krijgen tijdens de werken een structureel onderhoud. Tot slot worden herstellingswerken uitgevoerd om alle bovengrondse infrastructuur in zijn oorspronkelijke toestand te herstellen.

Verkeer blijft altijd mogelijk in beide richtingen

Tijdens de totale duur van de werken blijven zowel de Dendermondsesteenweg als de Leirekensroute bereikbaar voor het verkeer. Het verkeer kan altijd in beide richtingen rijden over twee versmalde rijstroken. Daarnaast installeert Wegen en Verkeer een bypass die afwisselend zal worden gebruikt afhankelijk van aan welke kant van de tunnelkoker er wordt gewerkt. Op de bypass geldt een snelheidslimiet van 30km per uur. Tijdens de herstellingswerken aan de rijweg van de Dendermondsesteenweg worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst zodat het verkeer beurtelings de werfzone kan passeren.

Omleidingsroute voor fietsers

Het fietsverkeer op de Leirekensroute en het fietsverkeer op de Dendermondsesteenweg zal tijdens de werken via omleidingen langs de werf heen geleid worden. De omleidingsroutes zullen in de werfzone aangeduid worden met bordjes.

13/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u