Vlaanderen mag BOB kosteloos gebruiken

 Vlaanderen mag BOB kosteloos gebruiken

Vlaanderen mag de BOB-campagne kosteloos gebruiken. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) hebben daarover een akkoord bereikt, zo meldt het kabinet Weyts zaterdag.

"Ik ben blij dat we BOB aan boord houden voor de verkeersveiligheidscampagnes én tegelijkertijd ook kosten besparen", zegt Weyts. Sinds begin dit jaar zijn de gewesten bevoegd voor de campagnes rond verkeersveiligheid. 

BRUSSEL 02/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u