Einde van BOB in zicht?

 Einde van BOB in zicht?

Na 20 succesvolle jaren dreigt het einde voor BOB. Bedenker BIVV krijgt maar geen groen licht om in Vlaanderen nog nieuwe campagnes tegen dronken rijden uit te werken.

Sinds begin dit jaar is het de bevoegdheid van de gewesten om die campagnes rond verkeersveiligheid en dus ook dronken rijden te organiseren. Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) bood meteen zijn diensten aan, maar kreeg nog altijd geen antwoord.

Eind vorig jaar liet Vlaanderen een opdracht uitschrijven voor de mediacampagnes rond veiligheid in 2015. "Meerdere organisaties zijn daarbij kandidaat.", klinkt het op het kabinet-Weyts. "De procedure loopt nog." Als een andere kandidaat dan het BIVV de aanbesteding binnenhaalt, is dat hoogstwaarschijnlijk meteen ook het einde van de BOB-campagnes. "Wij zijn als private organisatie eigenaar van het merk BOB.", verklaart Genoe. "We hebben een voordelig en interessant voorstel gedaan aan de gewesten. Afhankelijk van hun antwoord zal duidelijk worden of het BIVV mét BOB nog een rol zal spelen." Volgens Johan Demol, verkeersexpert aan de UGent, zou het "waanzinnig" zijn om de campagnes tegen dronken rijden regionaal op te splitsen en het BIVV links te laten liggen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u