Vlaamse primeur: mobiele trajectcontrole

 Vlaamse primeur: mobiele trajectcontrole

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts investeert 285.000 euro in de ontwikkeling van mobiele trajectcontroles die overal kunnen worden ingezet. Daarvoor worden nieuwe camera's ontworpen. Een primeur, zo blijkt. "Het toestel moet nog worden ontwikkeld.", aldus Weyts. De N-VA-minister hoopt dat het project dit jaar nog op punt staat. Weyts wil camera's die op verplaatsbare houders worden gemonteerd. Nadeel is wel dat de toestellen bij elke nieuwe controle weer moeten worden geijkt. Eenmaal ontwikkeld, wil Weyts proefprojecten organiseren.

Het grote voordeel van mobiele trajectcontroles is dat ze in heel Vlaanderen kunnen worden ingezet. Weyts is van mening dat het voor een fundamentele gedragswijziging kan zorgen: "Het moet echt een gewoonte worden om altijd en overal onder de limiet te blijven." Dit jaar komen er ook nog eens 8 nieuwe, vaste trajectcontroles bij op gewestwegen in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Dat brengt het totale aantal op 28. Sp.a-fractieleider Joris Vandenbroucke juicht de inspanningen van Weyts toe, maar zegt ook dat het hoog tijd wordt dat de minister met een totaalplan over verkeersveiligheid komt.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u