Vijftiende jaar op rij autoloze zondag in Brussel

 Vijftiende jaar op rij autoloze zondag in Brussel

Voor het vijftiende jaar op rij zal het Brussels gewest op zondag 20 september autovrij zijn. Zoals gewoonlijk zullen op de autoloze zondag tal van activiteiten plaatsvinden in de hoofdstad. "Ik hoop dat er veel mensen zullen komen profiteren van de autoloze straten in Brussel", blikt minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) vooruit. "Het is het ideale moment om de straten te heroveren en onze stad op een andere manier dan vanuit de wagen te ontdekken".

De 160 vierkante kilometer van het Brussels gewest zullen tussen 09.30 en 19.00 uur autovrij zijn. Het afsluiten en heropenen van de toegangswegen en tunnels gebeurt geleidelijk. Bepaalde wijken kunnen door activiteiten langer afgesloten blijven voor het autoverkeer. Om files en veiligheidsproblemen te voorkomen, wordt aangeraden niet onmiddellijk om 19.00 uur naar de toegangswegen tot Brussel te rijden.

Vervoersmaatschappijen De Lijn en MIVB rijden die zondag gratis en zorgen voor een versterking van de dienstverlening op de enkele metro-, tram- en buslijnen. Op verschillende plaatsen in de stad en ook via het Villo!- systeem zullen mensen fietsen kunnen huren. De NMBS biedt zoals elk jaar een speciale formule aan voor treinritten tijdens de Week van de mobiliteit, die loop van 16 tot en met 22 september.

Automobilisten kunnen voor 5 euro de hele dag hun voertuig kwijt in één van de 11.000 plaatsen op Parking C aan de Heizel. Langs de rand van het gewest liggen ook andere overstapparkings. Die staan aangegeven vanaf de Ring.

Enkel taxi's, de hulp- en ordediensten en bestuurders die een doorgangsbewijs hebben bekomen, mogen die dag in Brussel de baan op. De snelheid is daarbij beperkt tot 30 kilometer per uur. Het aantal doorgangsbewijzen is beperkt. Alleen personen met een welbepaalde en voldoende gemotiveerde reden kunnen een doorgangsbewijs aanvragen. Dat moet voor 11 september gebeuren.

BRUSSEL 06/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u