Deelfietsensysteem Bluebike telt meer dan 10.000 abonnees

 Deelfietsensysteem Bluebike telt meer dan 10.000 abonnees

Het Belgische deelfietssysteem Blue-bike telt 10.500 abonnees en heeft sinds het ontstaan in het voorjaar van 2011 in totaal 170.000 ritten op de teller. Met Blue-bike kan je aan 44 Belgische treinstations voor een prikje een deelfiets meenemen. Vooral vorig jaar namen de Blue-bikes een hogere vlucht. "In 2014 is het aantal abonnees verdubbeld, en het aantal ritten is zelfs verdrievoudigd, van 32.000 in 2013 naar 92.000 in 2014", zegt product manager Deborah Anné.

"Die forse groei komt door de toenemende bekendheid en de derdebetalersregeling van de Vlaamse overheid en de steden", zegt Deborah Anné. "Onze ambitie is om nog eens tot een verdubbeling van het aantal ritten te komen in 2015."

Het succes van de 'spoorleenfietsen' kadert ook in de hype van het fenomeen 'stadsleenfietsen', Vélib in Parijs, Citi Bikes in New York en bij ons 'Velo' in Antwerpen en 'Villo! ' in Brussel. "Waar er in 2004 slechts 11 steden met deelfietsen waren, zijn dat er in 2014 al 855", aldus Anné. Een Blue-bike rit kost maximum 3 euro per rit. In 20 steden fiets je door de derdebetalersregeling al aan 1 euro per dag, onder andere in Hasselt, Mechelen, Mortsel, Kortrijk, Brugge en Vilvoorde.

"Er zullen in de volgende twee jaar minstens 20 locaties bijkomen", zegt Anné. "Zowel aan stations, aan De Lijn-knooppunten als op randparkings."

BRUSSEL 05/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u