Deelfietsensysteem Bluebike telt meer dan 10.000 abonnees

 Deelfietsensysteem Bluebike telt meer dan 10.000 abonnees

Het Belgische deelfietssysteem Blue-bike telt 10.500 abonnees en heeft sinds het ontstaan in het voorjaar van 2011 in totaal 170.000 ritten op de teller. Met Blue-bike kan je aan 44 Belgische treinstations voor een prikje een deelfiets meenemen. Vooral vorig jaar namen de Blue-bikes een hogere vlucht. "In 2014 is het aantal abonnees verdubbeld, en het aantal ritten is zelfs verdrievoudigd, van 32.000 in 2013 naar 92.000 in 2014", zegt product manager Deborah Anné.

"Die forse groei komt door de toenemende bekendheid en de derdebetalersregeling van de Vlaamse overheid en de steden", zegt Deborah Anné. "Onze ambitie is om nog eens tot een verdubbeling van het aantal ritten te komen in 2015."

Het succes van de 'spoorleenfietsen' kadert ook in de hype van het fenomeen 'stadsleenfietsen', Vélib in Parijs, Citi Bikes in New York en bij ons 'Velo' in Antwerpen en 'Villo! ' in Brussel. "Waar er in 2004 slechts 11 steden met deelfietsen waren, zijn dat er in 2014 al 855", aldus Anné. Een Blue-bike rit kost maximum 3 euro per rit. In 20 steden fiets je door de derdebetalersregeling al aan 1 euro per dag, onder andere in Hasselt, Mechelen, Mortsel, Kortrijk, Brugge en Vilvoorde.

"Er zullen in de volgende twee jaar minstens 20 locaties bijkomen", zegt Anné. "Zowel aan stations, aan De Lijn-knooppunten als op randparkings."

BRUSSEL 05/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u