Deelfietsensysteem Bluebike telt meer dan 10.000 abonnees

 Deelfietsensysteem Bluebike telt meer dan 10.000 abonnees

Het Belgische deelfietssysteem Blue-bike telt 10.500 abonnees en heeft sinds het ontstaan in het voorjaar van 2011 in totaal 170.000 ritten op de teller. Met Blue-bike kan je aan 44 Belgische treinstations voor een prikje een deelfiets meenemen. Vooral vorig jaar namen de Blue-bikes een hogere vlucht. "In 2014 is het aantal abonnees verdubbeld, en het aantal ritten is zelfs verdrievoudigd, van 32.000 in 2013 naar 92.000 in 2014", zegt product manager Deborah Anné.

"Die forse groei komt door de toenemende bekendheid en de derdebetalersregeling van de Vlaamse overheid en de steden", zegt Deborah Anné. "Onze ambitie is om nog eens tot een verdubbeling van het aantal ritten te komen in 2015."

Het succes van de 'spoorleenfietsen' kadert ook in de hype van het fenomeen 'stadsleenfietsen', Vélib in Parijs, Citi Bikes in New York en bij ons 'Velo' in Antwerpen en 'Villo! ' in Brussel. "Waar er in 2004 slechts 11 steden met deelfietsen waren, zijn dat er in 2014 al 855", aldus Anné. Een Blue-bike rit kost maximum 3 euro per rit. In 20 steden fiets je door de derdebetalersregeling al aan 1 euro per dag, onder andere in Hasselt, Mechelen, Mortsel, Kortrijk, Brugge en Vilvoorde.

"Er zullen in de volgende twee jaar minstens 20 locaties bijkomen", zegt Anné. "Zowel aan stations, aan De Lijn-knooppunten als op randparkings."

BRUSSEL 05/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u