Deelfietsensysteem Bluebike telt meer dan 10.000 abonnees

 Deelfietsensysteem Bluebike telt meer dan 10.000 abonnees

Het Belgische deelfietssysteem Blue-bike telt 10.500 abonnees en heeft sinds het ontstaan in het voorjaar van 2011 in totaal 170.000 ritten op de teller. Met Blue-bike kan je aan 44 Belgische treinstations voor een prikje een deelfiets meenemen. Vooral vorig jaar namen de Blue-bikes een hogere vlucht. "In 2014 is het aantal abonnees verdubbeld, en het aantal ritten is zelfs verdrievoudigd, van 32.000 in 2013 naar 92.000 in 2014", zegt product manager Deborah Anné.

"Die forse groei komt door de toenemende bekendheid en de derdebetalersregeling van de Vlaamse overheid en de steden", zegt Deborah Anné. "Onze ambitie is om nog eens tot een verdubbeling van het aantal ritten te komen in 2015."

Het succes van de 'spoorleenfietsen' kadert ook in de hype van het fenomeen 'stadsleenfietsen', Vélib in Parijs, Citi Bikes in New York en bij ons 'Velo' in Antwerpen en 'Villo! ' in Brussel. "Waar er in 2004 slechts 11 steden met deelfietsen waren, zijn dat er in 2014 al 855", aldus Anné. Een Blue-bike rit kost maximum 3 euro per rit. In 20 steden fiets je door de derdebetalersregeling al aan 1 euro per dag, onder andere in Hasselt, Mechelen, Mortsel, Kortrijk, Brugge en Vilvoorde.

"Er zullen in de volgende twee jaar minstens 20 locaties bijkomen", zegt Anné. "Zowel aan stations, aan De Lijn-knooppunten als op randparkings."

BRUSSEL 05/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u