Vier op de tien Vlamingen willen geen alcohol in verkeer

 Vier op de tien Vlamingen willen geen alcohol in verkeer

Bijna vier op de tien Vlamingen pleiten voor een nultolerantie voor alcohol in het verkeer. Dat blijkt uit een enquête van het Vier-programma "De Rechtbank", waarover Het Laatste Nieuws maandag bericht.

De makers van "De Rechtbank" vroegen in de aanloop naar het nieuwe seizoen van het programma aan 1.000 Vlamingen hoe ze staan tegenover de toegelaten hoeveelheid alcohol voor bestuurders.

Bijna vier op de tien vinden dat de limiet verstrengd moet worden naar 0 promille. Nog eens 20 procent van de respondenten vindt dat de promillegrens verlaagd moet worden, maar niet naar nul. Kortom: zes op de tien Vlamingen zijn voor een verstrenging van de huidige wetgeving.

"Die 0-grens voor jonge bestuurders is een denkpiste", bevestigt federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR). "Maar ook niet meer dan dat. We broeden op verscheidene nieuwe maatregelen."

BRUSSEL 31/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u