Vier op de tien Vlamingen willen geen alcohol in verkeer

 Vier op de tien Vlamingen willen geen alcohol in verkeer

Bijna vier op de tien Vlamingen pleiten voor een nultolerantie voor alcohol in het verkeer. Dat blijkt uit een enquête van het Vier-programma "De Rechtbank", waarover Het Laatste Nieuws maandag bericht.

De makers van "De Rechtbank" vroegen in de aanloop naar het nieuwe seizoen van het programma aan 1.000 Vlamingen hoe ze staan tegenover de toegelaten hoeveelheid alcohol voor bestuurders.

Bijna vier op de tien vinden dat de limiet verstrengd moet worden naar 0 promille. Nog eens 20 procent van de respondenten vindt dat de promillegrens verlaagd moet worden, maar niet naar nul. Kortom: zes op de tien Vlamingen zijn voor een verstrenging van de huidige wetgeving.

"Die 0-grens voor jonge bestuurders is een denkpiste", bevestigt federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR). "Maar ook niet meer dan dat. We broeden op verscheidene nieuwe maatregelen."

BRUSSEL 31/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u