Vier op de tien Vlaamse KMO's ondervinden last van files

 Vier op de tien Vlaamse KMO's ondervinden last van files

Vier op de tien Vlaamse kmo's ondervinden redelijk tot veel last van de fileproblemen. Dat blijkt uit een bevraging door Unizo bij 989 Vlaamse bedrijven. De problemen zijn het grootste in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant.

De problemen zijn het grootst in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant, waar telkens ruim de helft van de bedrijven redelijk wat tot veel hinder ondervindt van de fileproblemen. Respectievelijk 27 en 32 procent van de bedrijven ervaart in deze provincies veel hinder, 28 en 16 procent redelijk wat hinder. In Oost-Vlaanderen signaleert 40 procent van de bevraagde kmo's hiervan veel of redelijk wat last te ondervinden. In Limburg is dat voor een derde van de bedrijven het geval en in West-Vlaanderen voor een kwart.

Door de vele files lopen bedrijven volgens Unizo klanten mis, geraken werknemers niet tijdig op hun werk en komen leveringen of bestellingen te laat aan. Volgens een rapport van vorig jaar van de Europese Commissie vloeit naar schatting jaarlijks 1 procent van het bbp - ofwel zo'n 4 miljard euro - naar de kosten voor de files, aldus de ondernemergsorganisatie.

"Bedrijven proberen wel creatief met het fileleed om te gaan door werknemers in hun omgeving aan te werven, flexibele werktijden in te voeren en te delokaliseren. Delokaliseren vanwege een onvoldoende ontsloten wegennet kan niet de bedoeling zijn", aldus de middenstandsorganisatie.

Unizo pleit voor een aantal dringende ingrepen zoals de ontdubbeling van de Brusselse ring, de uitbouw van het GEN-netwerk in Brussel en de snelle realisatie van de Oosterweelverbinding in Antwerpen. De organisatie vraagt ook om het systeem van de spitsstroken verder uit te breiden wegens hun positieve impact op files. Unizo staat ook achter de beslissing van de Vlaamse overheid om de middelen voor De Lijn efficiënter in te zetten door van basismobiliteit over te stappen naar basisbereikbaarheid.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u