Verkeersongeval Denderleeuw - Rijverbod voor 5 jaar en tot einde drugsverslaving

 Verkeersongeval Denderleeuw - Rijverbod voor 5 jaar en tot einde drugsverslaving

De 33-jarige vrachtwagenchauffeur die begin januari het dodelijk ongeval in Denderleeuw veroorzaakte en positief testte op drugs, kreeg 5 jaar rijverbod opgelegd. Daarenboven moet hij, vooraleer hij ooit nog een voertuig mag besturen, kunnen aantonen dat hij niet langer een drugsverslaafde is. Dat blijkt uit het vonnis van de politierechtbank in Aalst.

Het ongeval vond plaats op 2 januari op de N45 (Expresweg), ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat. Een vrachtwagen reed in op een rij auto's. In totaal waren er 8 voertuigen betrokken bij het ongeval. Een vrouw en haar 2 kinderen overleden ter plaatse en 8 personen raakten gewond. De politierechter legde de man behalve 3 jaar cel en 6.000 euro boete ook 5 jaar rijverbod op. Na afloop van die periode moet hij slagen voor zijn theoretisch en praktisch examen, en voor een medisch en psychologisch onderzoek. Los daarvan mag de man in geen geval een voertuig besturen. Als hij ooit opnieuw een rijbewijs wil halen, moet hij gedurende 6 maanden kunnen aantonen dat hij niet meer verslaafd is aan drugs.

De slachtoffers en hun nabestaanden kregen een voorlopige schadevergoeding. Men stelde een deskundige aan om de definitieve schade te beoordelen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u