Verkeersongeval Denderleeuw - Rijverbod voor 5 jaar en tot einde drugsverslaving

 Verkeersongeval Denderleeuw - Rijverbod voor 5 jaar en tot einde drugsverslaving

De 33-jarige vrachtwagenchauffeur die begin januari het dodelijk ongeval in Denderleeuw veroorzaakte en positief testte op drugs, kreeg 5 jaar rijverbod opgelegd. Daarenboven moet hij, vooraleer hij ooit nog een voertuig mag besturen, kunnen aantonen dat hij niet langer een drugsverslaafde is. Dat blijkt uit het vonnis van de politierechtbank in Aalst.

Het ongeval vond plaats op 2 januari op de N45 (Expresweg), ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat. Een vrachtwagen reed in op een rij auto's. In totaal waren er 8 voertuigen betrokken bij het ongeval. Een vrouw en haar 2 kinderen overleden ter plaatse en 8 personen raakten gewond. De politierechter legde de man behalve 3 jaar cel en 6.000 euro boete ook 5 jaar rijverbod op. Na afloop van die periode moet hij slagen voor zijn theoretisch en praktisch examen, en voor een medisch en psychologisch onderzoek. Los daarvan mag de man in geen geval een voertuig besturen. Als hij ooit opnieuw een rijbewijs wil halen, moet hij gedurende 6 maanden kunnen aantonen dat hij niet meer verslaafd is aan drugs.

De slachtoffers en hun nabestaanden kregen een voorlopige schadevergoeding. Men stelde een deskundige aan om de definitieve schade te beoordelen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u