Verkeersongeval Denderleeuw - Rijverbod voor 5 jaar en tot einde drugsverslaving

 Verkeersongeval Denderleeuw - Rijverbod voor 5 jaar en tot einde drugsverslaving

De 33-jarige vrachtwagenchauffeur die begin januari het dodelijk ongeval in Denderleeuw veroorzaakte en positief testte op drugs, kreeg 5 jaar rijverbod opgelegd. Daarenboven moet hij, vooraleer hij ooit nog een voertuig mag besturen, kunnen aantonen dat hij niet langer een drugsverslaafde is. Dat blijkt uit het vonnis van de politierechtbank in Aalst.

Het ongeval vond plaats op 2 januari op de N45 (Expresweg), ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat. Een vrachtwagen reed in op een rij auto's. In totaal waren er 8 voertuigen betrokken bij het ongeval. Een vrouw en haar 2 kinderen overleden ter plaatse en 8 personen raakten gewond. De politierechter legde de man behalve 3 jaar cel en 6.000 euro boete ook 5 jaar rijverbod op. Na afloop van die periode moet hij slagen voor zijn theoretisch en praktisch examen, en voor een medisch en psychologisch onderzoek. Los daarvan mag de man in geen geval een voertuig besturen. Als hij ooit opnieuw een rijbewijs wil halen, moet hij gedurende 6 maanden kunnen aantonen dat hij niet meer verslaafd is aan drugs.

De slachtoffers en hun nabestaanden kregen een voorlopige schadevergoeding. Men stelde een deskundige aan om de definitieve schade te beoordelen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u