Verkeersongeval Denderleeuw - Rijverbod voor 5 jaar en tot einde drugsverslaving

 Verkeersongeval Denderleeuw - Rijverbod voor 5 jaar en tot einde drugsverslaving

De 33-jarige vrachtwagenchauffeur die begin januari het dodelijk ongeval in Denderleeuw veroorzaakte en positief testte op drugs, kreeg 5 jaar rijverbod opgelegd. Daarenboven moet hij, vooraleer hij ooit nog een voertuig mag besturen, kunnen aantonen dat hij niet langer een drugsverslaafde is. Dat blijkt uit het vonnis van de politierechtbank in Aalst.

Het ongeval vond plaats op 2 januari op de N45 (Expresweg), ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat. Een vrachtwagen reed in op een rij auto's. In totaal waren er 8 voertuigen betrokken bij het ongeval. Een vrouw en haar 2 kinderen overleden ter plaatse en 8 personen raakten gewond. De politierechter legde de man behalve 3 jaar cel en 6.000 euro boete ook 5 jaar rijverbod op. Na afloop van die periode moet hij slagen voor zijn theoretisch en praktisch examen, en voor een medisch en psychologisch onderzoek. Los daarvan mag de man in geen geval een voertuig besturen. Als hij ooit opnieuw een rijbewijs wil halen, moet hij gedurende 6 maanden kunnen aantonen dat hij niet meer verslaafd is aan drugs.

De slachtoffers en hun nabestaanden kregen een voorlopige schadevergoeding. Men stelde een deskundige aan om de definitieve schade te beoordelen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu