Verdachte overleden na crash tijdens achtervolging in Nazareth

 Verdachte overleden na crash tijdens achtervolging in Nazareth

In Nazareth is donderdagochtend iets voor 4 uur een 25-jarige Albanees overleden toen hij achtervolgende politiediensten van zich wilde afschudden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Aanleiding voor de politie-actie was een inbraakpoging rond 2.15 uur in de Oudenaardseheerweg in Nazareth, waarbij bewoners wakker werden door lawaai en de politie verwittigden. De politie kon geen daders meer aantreffen, maar merkte wel een verdacht voertuig in de buurt op dat aan eerdere verdachte feiten gelinkt werd. Die wagen werd geobserveerd.

"Op een gegeven moment stapte een man in de wagen en reed ermee weg", zegt een parketwoordvoerster. "De politie van de politiezone Schelde-Leie zette de achtervolging in, bijgestaan door de politiezone Deinze-Zulte. Op de Steenweg op Deinze in Nazareth probeerde de bestuurder tegen hoge snelheid een verkeerseiland te ontwijken, doch verloor de controle over de wagen. Hij ramde een verkeersbord en kwam tegen een boom terecht. De bestuurder werd uit de wagen geslingerd en overleed ter plaatse."

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. "Uit zijn eerste bevindingen blijkt dat de wagen tegen een overdreven snelheid van meer dan 100 km/u reed en dat de snelheid zeker een factor was waardoor de bestuurder de controle over het stuur verloor", klinkt het.

De verdachte bleek een 25-jarige Albanees te zijn, zonder gekende woon- of verblijfsplaats. Omstreeks 4 uur werd op de Steenweg in Deinze een BMW gestolen, vermoedelijk door één of meerdere kompanen van de overleden verdachte. Het parket zegt dat zowel de daders als het voertuig opgespoord worden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u