Verdachte overleden na crash tijdens achtervolging in Nazareth

 Verdachte overleden na crash tijdens achtervolging in Nazareth

In Nazareth is donderdagochtend iets voor 4 uur een 25-jarige Albanees overleden toen hij achtervolgende politiediensten van zich wilde afschudden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Aanleiding voor de politie-actie was een inbraakpoging rond 2.15 uur in de Oudenaardseheerweg in Nazareth, waarbij bewoners wakker werden door lawaai en de politie verwittigden. De politie kon geen daders meer aantreffen, maar merkte wel een verdacht voertuig in de buurt op dat aan eerdere verdachte feiten gelinkt werd. Die wagen werd geobserveerd.

"Op een gegeven moment stapte een man in de wagen en reed ermee weg", zegt een parketwoordvoerster. "De politie van de politiezone Schelde-Leie zette de achtervolging in, bijgestaan door de politiezone Deinze-Zulte. Op de Steenweg op Deinze in Nazareth probeerde de bestuurder tegen hoge snelheid een verkeerseiland te ontwijken, doch verloor de controle over de wagen. Hij ramde een verkeersbord en kwam tegen een boom terecht. De bestuurder werd uit de wagen geslingerd en overleed ter plaatse."

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. "Uit zijn eerste bevindingen blijkt dat de wagen tegen een overdreven snelheid van meer dan 100 km/u reed en dat de snelheid zeker een factor was waardoor de bestuurder de controle over het stuur verloor", klinkt het.

De verdachte bleek een 25-jarige Albanees te zijn, zonder gekende woon- of verblijfsplaats. Omstreeks 4 uur werd op de Steenweg in Deinze een BMW gestolen, vermoedelijk door één of meerdere kompanen van de overleden verdachte. Het parket zegt dat zowel de daders als het voertuig opgespoord worden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u