Verdachte overleden na crash tijdens achtervolging in Nazareth

 Verdachte overleden na crash tijdens achtervolging in Nazareth

In Nazareth is donderdagochtend iets voor 4 uur een 25-jarige Albanees overleden toen hij achtervolgende politiediensten van zich wilde afschudden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Aanleiding voor de politie-actie was een inbraakpoging rond 2.15 uur in de Oudenaardseheerweg in Nazareth, waarbij bewoners wakker werden door lawaai en de politie verwittigden. De politie kon geen daders meer aantreffen, maar merkte wel een verdacht voertuig in de buurt op dat aan eerdere verdachte feiten gelinkt werd. Die wagen werd geobserveerd.

"Op een gegeven moment stapte een man in de wagen en reed ermee weg", zegt een parketwoordvoerster. "De politie van de politiezone Schelde-Leie zette de achtervolging in, bijgestaan door de politiezone Deinze-Zulte. Op de Steenweg op Deinze in Nazareth probeerde de bestuurder tegen hoge snelheid een verkeerseiland te ontwijken, doch verloor de controle over de wagen. Hij ramde een verkeersbord en kwam tegen een boom terecht. De bestuurder werd uit de wagen geslingerd en overleed ter plaatse."

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. "Uit zijn eerste bevindingen blijkt dat de wagen tegen een overdreven snelheid van meer dan 100 km/u reed en dat de snelheid zeker een factor was waardoor de bestuurder de controle over het stuur verloor", klinkt het.

De verdachte bleek een 25-jarige Albanees te zijn, zonder gekende woon- of verblijfsplaats. Omstreeks 4 uur werd op de Steenweg in Deinze een BMW gestolen, vermoedelijk door één of meerdere kompanen van de overleden verdachte. Het parket zegt dat zowel de daders als het voertuig opgespoord worden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in België!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu