Verdachte overleden na crash tijdens achtervolging in Nazareth

 Verdachte overleden na crash tijdens achtervolging in Nazareth

In Nazareth is donderdagochtend iets voor 4 uur een 25-jarige Albanees overleden toen hij achtervolgende politiediensten van zich wilde afschudden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Aanleiding voor de politie-actie was een inbraakpoging rond 2.15 uur in de Oudenaardseheerweg in Nazareth, waarbij bewoners wakker werden door lawaai en de politie verwittigden. De politie kon geen daders meer aantreffen, maar merkte wel een verdacht voertuig in de buurt op dat aan eerdere verdachte feiten gelinkt werd. Die wagen werd geobserveerd.

"Op een gegeven moment stapte een man in de wagen en reed ermee weg", zegt een parketwoordvoerster. "De politie van de politiezone Schelde-Leie zette de achtervolging in, bijgestaan door de politiezone Deinze-Zulte. Op de Steenweg op Deinze in Nazareth probeerde de bestuurder tegen hoge snelheid een verkeerseiland te ontwijken, doch verloor de controle over de wagen. Hij ramde een verkeersbord en kwam tegen een boom terecht. De bestuurder werd uit de wagen geslingerd en overleed ter plaatse."

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. "Uit zijn eerste bevindingen blijkt dat de wagen tegen een overdreven snelheid van meer dan 100 km/u reed en dat de snelheid zeker een factor was waardoor de bestuurder de controle over het stuur verloor", klinkt het.

De verdachte bleek een 25-jarige Albanees te zijn, zonder gekende woon- of verblijfsplaats. Omstreeks 4 uur werd op de Steenweg in Deinze een BMW gestolen, vermoedelijk door één of meerdere kompanen van de overleden verdachte. Het parket zegt dat zowel de daders als het voertuig opgespoord worden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u