Veertien rijbewijzen ingetrokken bij controles tijdens F1-weekend Francorchamps

 Veertien rijbewijzen ingetrokken bij controles tijdens F1-weekend Francorchamps

Tijdens het voorbije weekend heeft de federale wegpolitie van Limburg, Luik en Luxemburg extra flitscontroles uitgevoerd op de snelwegen naar en van Francorchamps, waar een Formule 1-wedstrijd plaatsvond. Er werden 23.077 voertuigen gecontroleerd, 859 daarvan reden te snel. Bij de interceptie van 202 voertuigen werden 14 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Vier bestuurders hadden te veel gedronken. Ook werden 3 onverzekerde voertuigen in beslag genomen, zo laat de federale politie maandag weten.

"De ervaring leert dat deze race sommige bezoekers inspireert om hun idolen te imiteren op de openbare weg, met in het verleden al een fataal ongeval tot gevolg. Om deze gevaarlijke situaties te vermijden, kiest de federale politie ervoor extra ploegen op pad te sturen om snelheids controle s uit te voeren", klinkt het.

BRUSSEL 24/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u