Veertien rijbewijzen ingetrokken bij controles tijdens F1-weekend Francorchamps

 Veertien rijbewijzen ingetrokken bij controles tijdens F1-weekend Francorchamps

Tijdens het voorbije weekend heeft de federale wegpolitie van Limburg, Luik en Luxemburg extra flitscontroles uitgevoerd op de snelwegen naar en van Francorchamps, waar een Formule 1-wedstrijd plaatsvond. Er werden 23.077 voertuigen gecontroleerd, 859 daarvan reden te snel. Bij de interceptie van 202 voertuigen werden 14 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Vier bestuurders hadden te veel gedronken. Ook werden 3 onverzekerde voertuigen in beslag genomen, zo laat de federale politie maandag weten.

"De ervaring leert dat deze race sommige bezoekers inspireert om hun idolen te imiteren op de openbare weg, met in het verleden al een fataal ongeval tot gevolg. Om deze gevaarlijke situaties te vermijden, kiest de federale politie ervoor extra ploegen op pad te sturen om snelheids controle s uit te voeren", klinkt het.

BRUSSEL 24/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u