Valse rijschoolattesten - "Gevaar voor verkeersveiligheid dat vermeden moet worden"

  Valse rijschoolattesten - "Gevaar voor verkeersveiligheid dat vermeden moet worden"

Bij frauduleuze praktijken zoals bij de rijschool uit Borgerhout die ervan verdacht wordt meer dan 150 valse bekwaamheidsattesten voor een voorlopig rijbewijs te hebben afgeleverd tegen betaling, moeten zowel de leverancier als de koper streng worden aangepakt. Dat zegt Vlaams parlementslid Annick De Ridder (N-VA), die onlangs op de hoogte werd gebracht van het gerechtelijk onderzoek in kwestie en daarover al een vraag stelde aan Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). "Dit is een gevaar voor de verkeersveiligheid dat in de toekomst absoluut vermeden moet worden", zegt ze.

De rijschool in kwestie is intussen failliet gegaan en de eigenaars worden nog door het gerecht opgespoord. "Ik ben blij dat politie en parket hiertegen optreden", stelt De Ridder. "D e valse attesten moeten worden ingetrokken en hopelijk worden ook de kopers zelf - cowboys die voor een beperkt bedrag onze straten onveilig mochten maken - veroordeeld. Maar ook het beleid moet actie ondernemen. Ik ben blij dat de minister gaat onderzoeken hoe hij verdere misbruiken kan voorkomen. Al zal dat niet evident zijn, want in tegenstelling tot mensen die attesten voor zichzelf vervalsen en daarop betrapt kunnen worden, gaat het hier om een erkende rijschool. Die valt moeilijker te ontmaskeren, maar ik roep gemeentes toch op om alert te zijn voor verdachte situaties."

De Ridder verwijst ook naar praktijken waarbij valse OCMW-attesten gebruikt werden om een korting bij De Lijn te verkrijgen. "Dat heeft men toen aangepakt door het systeem te digitaliseren", stelt ze.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u