Vakantieverkeer zorgt voor 650 km files op de Franse wegen

 Vakantieverkeer zorgt voor 650 km files op de Franse wegen

Het vakantieverkeer maakt het zaterdag erg druk op de Franse snelwegen. In totaal was 's middags sprake van 643 km aan files, vooral in het zuiden en het zuid-westen van het land.

Richting de Middellandse Zee meldt het Franse verkeerscentrum CNIR onder meer 29 km file op de A7 ten noorden van Valence, 8 km ten noorden van Vienne en 6 km op de A6 ter hoogte van de tunnel van Fourvière. Tussen Vienne en Orange moet rekening gehouden worden met ruim een half uur vertraging.

Richting Spanje staat 14 km op de A9 ter hoogte van Nîmes, 7 km op de A54 en 10 km op de A13 ten westen van Rouen. In de omgekeerde richting is het ook erg druk op de A7, met accordeonfiles over 45 km vanaf Montélimar. Voorts zorgt een ongeval op de A7 in de richting van Marseille voor extra vertraging in beide richtingen. Vanuit Italië vormde zich intussen een file van 7 km op de A8.

Verder is er sprake van vertragingen op de A63 in Mios, files op de A10 ten noorden van Bordeaux, Saintes, ter hoogte van Poitiers en aan de péage van Sorigny.

Het voorlopige filerecord van deze zomer kende Frankrijk op zaterdag 8 augustus, toen er op een bepaald moment 972 km files stonden.

PARIJS 22/08 (AFP/BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u