Vakantieverkeer zorgt voor 650 km files op de Franse wegen

 Vakantieverkeer zorgt voor 650 km files op de Franse wegen

Het vakantieverkeer maakt het zaterdag erg druk op de Franse snelwegen. In totaal was 's middags sprake van 643 km aan files, vooral in het zuiden en het zuid-westen van het land.

Richting de Middellandse Zee meldt het Franse verkeerscentrum CNIR onder meer 29 km file op de A7 ten noorden van Valence, 8 km ten noorden van Vienne en 6 km op de A6 ter hoogte van de tunnel van Fourvière. Tussen Vienne en Orange moet rekening gehouden worden met ruim een half uur vertraging.

Richting Spanje staat 14 km op de A9 ter hoogte van Nîmes, 7 km op de A54 en 10 km op de A13 ten westen van Rouen. In de omgekeerde richting is het ook erg druk op de A7, met accordeonfiles over 45 km vanaf Montélimar. Voorts zorgt een ongeval op de A7 in de richting van Marseille voor extra vertraging in beide richtingen. Vanuit Italië vormde zich intussen een file van 7 km op de A8.

Verder is er sprake van vertragingen op de A63 in Mios, files op de A10 ten noorden van Bordeaux, Saintes, ter hoogte van Poitiers en aan de péage van Sorigny.

Het voorlopige filerecord van deze zomer kende Frankrijk op zaterdag 8 augustus, toen er op een bepaald moment 972 km files stonden.

PARIJS 22/08 (AFP/BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u