Vakantieverkeer zorgt voor 650 km files op de Franse wegen

 Vakantieverkeer zorgt voor 650 km files op de Franse wegen

Het vakantieverkeer maakt het zaterdag erg druk op de Franse snelwegen. In totaal was 's middags sprake van 643 km aan files, vooral in het zuiden en het zuid-westen van het land.

Richting de Middellandse Zee meldt het Franse verkeerscentrum CNIR onder meer 29 km file op de A7 ten noorden van Valence, 8 km ten noorden van Vienne en 6 km op de A6 ter hoogte van de tunnel van Fourvière. Tussen Vienne en Orange moet rekening gehouden worden met ruim een half uur vertraging.

Richting Spanje staat 14 km op de A9 ter hoogte van Nîmes, 7 km op de A54 en 10 km op de A13 ten westen van Rouen. In de omgekeerde richting is het ook erg druk op de A7, met accordeonfiles over 45 km vanaf Montélimar. Voorts zorgt een ongeval op de A7 in de richting van Marseille voor extra vertraging in beide richtingen. Vanuit Italië vormde zich intussen een file van 7 km op de A8.

Verder is er sprake van vertragingen op de A63 in Mios, files op de A10 ten noorden van Bordeaux, Saintes, ter hoogte van Poitiers en aan de péage van Sorigny.

Het voorlopige filerecord van deze zomer kende Frankrijk op zaterdag 8 augustus, toen er op een bepaald moment 972 km files stonden.

PARIJS 22/08 (AFP/BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u