Tweedehandskeuring - Federauto twijfelt niet aan kwaliteit tweedehandskeuring

 Tweedehandskeuring - Federauto twijfelt niet aan kwaliteit tweedehandskeuring

Federauto, de confederatie van de autohandel en -reparatie, twijfelt niet aan de kwaliteit van de technische keuring die voorafgaat aan de verkoop van een tweedehandsvoertuig. Dat meldt Federauto woensdag in een reactie op de oproep van mobiliteitsclub VAB om de tweedehandskeuring te heroriënteren. Federauto benadrukt wel dat een aankoop bij een professional de consument meer zekerheid biedt dan een aankoop bij een particulier.

De bij Federauto aangesloten handelaars kunnen de consument een verkoopovereenkomst aanbieden, die samen met VAB en Touring uitgewerkt werd en die de verkoper oplegt om de staat van het tweedehandsvoertuig te beoordelen op 96 punten. Daarnaast geniet de consument bij de aanschaf van een tweedehandsvoertuig bij een professional een wettelijke garantie van een jaar. Die garantie heeft hij niet bij een aankoop van een particulier, aldus Federauto.

Het gebruik van de door Federauto uitgewerkte verkoopovereenkomst maakt het bij geschillen ook mogelijk om een beroep te doen op een verzoeningscommissie, die zal trachten tot een minnelijke schikking te komen zonder inzet van juridische adviseurs.

BRUSSEL 29/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu