Tweedehandskeuring - Federauto twijfelt niet aan kwaliteit tweedehandskeuring

 Tweedehandskeuring - Federauto twijfelt niet aan kwaliteit tweedehandskeuring

Federauto, de confederatie van de autohandel en -reparatie, twijfelt niet aan de kwaliteit van de technische keuring die voorafgaat aan de verkoop van een tweedehandsvoertuig. Dat meldt Federauto woensdag in een reactie op de oproep van mobiliteitsclub VAB om de tweedehandskeuring te heroriënteren. Federauto benadrukt wel dat een aankoop bij een professional de consument meer zekerheid biedt dan een aankoop bij een particulier.

De bij Federauto aangesloten handelaars kunnen de consument een verkoopovereenkomst aanbieden, die samen met VAB en Touring uitgewerkt werd en die de verkoper oplegt om de staat van het tweedehandsvoertuig te beoordelen op 96 punten. Daarnaast geniet de consument bij de aanschaf van een tweedehandsvoertuig bij een professional een wettelijke garantie van een jaar. Die garantie heeft hij niet bij een aankoop van een particulier, aldus Federauto.

Het gebruik van de door Federauto uitgewerkte verkoopovereenkomst maakt het bij geschillen ook mogelijk om een beroep te doen op een verzoeningscommissie, die zal trachten tot een minnelijke schikking te komen zonder inzet van juridische adviseurs.

BRUSSEL 29/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u