Twee jaar effectief voor rijden ondanks rijverbod

 Twee jaar effectief voor rijden ondanks rijverbod

De Brugse politierechter heeft een twintiger uit Staden tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld voor het rijden ondanks een rijverbod. Johny D.T. kreeg ook een bijkomend rijverbod van vijf jaar opgelegd.

Op 23 april 2015 liep D.T. in Lichtervelde tegen de lamp met de wagen van zijn vriendin. Hij beweerde eerst nog dat zijn rijbewijs gewoon thuis lag, maar uiteindelijk bleek dat hij al bijna een jaar een rijverbod had. D.T. liep al twaalf eerdere veroordelingen op en werd bij verstek tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen. De wagen van zijn vriendin werd verbeurd verklaard.

In de zomer van 2011 zat Johny D.T. enkele weken in de cel voor zijn betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Torhout. De jongeman had immers samen met zijn vrienden van de rappersbende RAW13 de plaats van de feiten verlaten. Uiteindelijk werd hij buiten vervolging gesteld.

Op het assisenproces in januari 2015 legde D.T. wel nog een opvallende getuigenis af. Zijn verhaal stemde immers helemaal niet meer overeen met zijn verklaringen tijdens het onderzoek. Na lang aandringen gaf D.T. toe dat hij gelogen had uit angst voor de beschuldigden. "Je hebt hier wel een beetje met de voeten van het hof gerammeld. Als je zo verder door het leven gaat, zal je nog één en ander meemaken. Uw geluk kan een keer op zijn", sprak de assisenvoorzitter hem streng toe.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u